Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Ahmet Şen: “Bayram öncesi stabil olan vaka sayısı ziyaretler ve Delta varyantı ile artışa geçti”

Kısıtlamaların kaldırılması, bayram ziyaretleri ve Delta varyantı ile birlikte Doğu ve Güneydoğu’daki koronavirüs vakalarında adeta zirve yaşanırken, aşılama oranlarının ise Türkiye ortalamasının çok altında kaldığı gözlendi. Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Aşıdan Sorumlu Başhekim Yardımcısı Ahmet Şen, bayramdan önce stabil olan vaka sayısının yeniden tırmanışa geçtiğini, günde ortalama bin kişinin salgın şüphesi ile hastaneye başvurduğunu söyledi. Aşılama hedeflerinin yüzde 75 olduğunu ancak şu ana kadar bütün çağrıları ve oluşturdukları ikna ekipleri ile bunu yüzde 54 civarına taşıyabildiklerini söyleyen Dr. Şen, “Hastanemizin birçok yerine ve kentin değişik noktalarına il sağlık müdürlüğü ve halk sağlığı müdürlüğümüz ile aşı noktaları ve aşı ikna ekipleri oluşturduk. Maalesef Türkiye genelinde olduğu gibi şu anda hastanemizde yatan hastaların yüzde 90’ı ya aşı olmamış ya da aşılarını tamamlamamış kişilerden oluşuyor. Bölgede özellikle gençlerin aşılamaya karşı dirençleri söz konusu, virüsün kendilerine bir şey yapmayacağını düşünüyorlar. Ama genç yaşta kaybettiğimiz çok hastamız oldu. Herkesi aşı yapmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.