Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İncelemelerde bulunmak üzere yangından etkilenen bölgelere giden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris’te vatandaşa çay dağıttı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün (31 Temmuz), son günlerdeki orman yangınlarından en çok etkilenen yerlerden olan Antalya’nın Manavgat ve Muğla’nın Marmaris ilçelerinde incelemelerde bulundu.

İlk olarak yangınlardan en çok etkilenen bölgelerin başında gelen Manavgat’ı ziyaret eden Erdoğan, “Yangından etkilenen bölgelerde acil ihtiyaçları karşılamak için 50 milyon lira ödenek gönderilmiştir. Yanan ve hasar gören evlere ayrıca kira yardımı yapılacak. Tarım, hayvancılık ve sera faaliyetlerinin hasarları karşılanacak” diye konuştu.

Rusya, Ukrayna ve Azerbaycan’ın, yangınları kontrol altına almak için destek vereceğini de açıklayan Erdoğan, “Rusya’dan, Ukrayna’dan aldığımız uçaklar var. Azerbaycan da amfibik uçağını gönderecek. Bununla birlikte altı-yedi uçak olacak” dedi.

Erdoğan; Antalya, Muğla, Mersin, Adana ve Osmaniye’de orman yangınlarından etkilenen alanların “Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi” ilan edildiğini açıkladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Erdoğan, “Milletimizin yaralarını sarmak, zararını karşılamak, imkanlarını öncekinden de iyi hale getirmek için gereken tüm adımları atmaya devam edeceğiz” diye yazdı.

Erdoğan daha sonra, Manavgat’ın Kalemler Mahallesi’ni de ziyaret ederek yangından etkilenen vatandaşlara “geçmiş olsun” dileklerini iletti.

Vatandaşlara hitap eden Erdoğan’a ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, bazı bakanlar ile AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım da eşlik etti.

Erdoğan, Manavgat’ın ardından ziyaret ettiği Marmaris’te yangından etkilenen bölgeleri havadan inceledi.

Erdoğan Marmaris’te yangın söndürme ekiplerine yardım amacıyla su taşırken hayatını kaybeden Şahin Akdemir’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Marmaris’teki incelemelerini tamamlayan Erdoğan, akşam saatlerinde, Siteler Mahallesi’ndeki öğretmenevinin önünde bekleyen vatandaşlara şöyle seslendi:

“45 helikopterimiz noktasal söndürmeyi gerçekleştiriyor ve bu 45 helikopterimiz, bunlar da burada yoğun bir çalışmanın içerisindeler. Dokuz insansız hava aracımızla etkin bir şekilde sahadayız. Bizi en çok can kayıpları üzüyor. Antalya’da vefat eden iki ormancımıza, üç vatandaşımıza ve Muğlamızda vefat eden bir vatandaşımıza, Şahin’imize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Milletim şundan emin olsun, yanan her karış orman toprağını çok daha fazlasıyla yeniden fidanlarla buluşturacak, orman varlığımıza tekrar kazandıracağız.

Devletin resmi kurumlarının açıklamaları dışındaki hiçbir bilgi ve beyan sizin canınızı sıkmasın, kafanızı karıştırmasın. Yangınların sebepleri emniyetimiz, jandarmamız ve istihbaratımız tarafından tüm boyutları ile araştırılıyor. Sizler gibi bizim de zihnimizde ‘terör örgütünün özellikle bu işin arkasında olup olmadığı’ sorusu vardır. Bilindiği gibi örgüt geçen yıl açıkça ormanlarımızı yakacağını ilan etmişti. Hatay’da bunu yaşadık. Bu yıl yine şu anda Hatay’da yangınlar başladı. Ciğerimizi yakanın ciğerini sökmek boynumuzun borcudur. Şayet böyle bir irtibat tespit edersek ki şimdiden bazı emarelere ulaşıldı, sonu nereye giderse gitsin takip edecek, gereğini yapacağız.”

Erdoğan konuşmasının sonunda kendisini dinleyen vatandaşlara çay dağıttı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.