Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’e doğru (1) – Adana Demirspor: Tüm gözler Mario Balotelli’de

Geçen sene ligi kaçıncı sırada bitirdi: TFF 1. Ligi’ni birinci sırada noktaladı.

Medyascope’a göre sıralama tahmini: 11

Avrupa bahis sitelerine göre 2021-2022 sezonunda şampiyon olma ihtimali: 301/1

Adana Demirspor’un 26 yıllık rüyası gerçek oldu

Süper Lig’de 2021-2022 sezonu, 13 Ağustos Cuma günü oynanacak Beşiktaş-Çaykur Rizespor karşılaşması ile başlayacak. Yeni sezonun başlamasına az bir süre kala takımların da son durumları netleşmeye başladı. 26 yıllık aranın ardından Süper Lig’e ”Merhaba” diyen Adana Demirspor ise yaptığı transferlerle adından sıkça söz ettiren ekipler arasında yer aldı. David Akintola, Benjamin Stambouli, Younes Belhanda ve dünyaca ünlü yıldız Mario Balotelli gibi isimlerle kadrosunu güçlendiren Mavi Şimşekler’in 2021-2022 sezonu öncesi son durumunu, Medyascope’tan Kubilayhan Kavrazlı derledi.

Adana Demirspor, yıldız isimleri kadrosuna kattı

26 yıllık aranın ardından Süper Lig hasretine son veren Adana Demirspor, 2021-2022 sezonu öncesi kadrosuna kattığı önemli isimlerle adından sıkça söz ettirdi. Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak ve yönetimi, teknik direktör Samet Aybaba’nın istekleri doğrultusunda transfer görüşmelerini yürüttü ve yaz transfer döneminin bir nevi ”şampiyonu” oldu. Metehan Mimaroğlu, Britt Assombalonga, David Akintola, Ferhat Kaplan, Jonas Svensson, Tayfun Aydoğan, Bünyamin Balat, Lucas Castro, Younes Belhanda ve Mario Balotelli gibi isimleri kadrosuna katan Mavi Şimşekler, bu isimlerin bonservislerine toplamda 1,4 milyon € ödedi. Kadroya katıların isimlerin yaş ortalaması 26,7 olurken; oyuncuların Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değerleri ise 21,8 milyon € oldu. Güney ekibi; Hasan Kılıç, Okan Alkan, Levent Ayçiçek, Hamza Ok, Kerim Avcı, Hamidou Traore, Süleyman Koç ve Emilijus Zubas ile yollarını ayırdı. Mavi Şimşekler’in transferdeki hareketliliği 8 Eylül tarihinde sona ererken, yaz transfer döneminin son dakikalarına kadar devam edeceğe benziyor.

Adana Demirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba

Mavi Şimşekler’de hedef: Avrupa biletini kapmak!

Tecrübeli isim Samet Aybaba’nın teknik direktörlüğünü yaptığı Adana Demirspor, 2020-2021 sezonunda TFF 1. Lig’de mücadele etti ve sezonu ilk sırada tamamlayarak 26 yıllık Süper Lig hasretine son verdi. Aybaba, bu süreçte takımını 4-2-3-1 formasyonunda oynatmayı tercih etti. Mavi Şimşekler, sezon boyunca oynadıkları 34 karşılaşmanın 21’inde sahadan galibiyet ile ayrılırken altı karşılaşmada mağlubiyet yaşadı. Aybaba’nın öğrencileri, bu maçlarda rakip fileleri 64 kez havalandırırken kalesinde ise yalnızca 27 gol gördü. Savunmadaki harika performansı ile ön plana çıkan Adana Demirspor, bu sezonun yaz transfer döneminde hücum bölgesine de çok önemli takviyeler yaptı. Galatasaray ile iki Süper Lig, bir Ziraat Türkiye Kupası ve bir Süper Kupa zaferi yaşayan Younes Belhanda’yı kadrosuna dahil eden Adana Demispor’da Samet Aybaba, yıldız orta sahayı hücum aksiyonlarının merkezinde konumlandıracak. 3’lü orta sahanın sağında ve solunda oynayabilmesinin yanı sıra 10 numara olarak tabir edilen bölgede de forma giyebilen Belhanda, gol yollarında takımının en önemli kozlarından biri olacak. 

Samet Aybaba, hücum aksiyonlarında Belhanda’nın haricinde Mario Balotelli’nin de olağanüstü yeteneklerini sergilemesi için çeşitli formasyonlar üzerinde duruyor. Golün her türlüsünü kaydedebilen dünyaca ünlü İtalyan forvet, sezon boyunca takımının kendisine hazırlayacağı gol pozisyonlarında taraftarlarını mutlu edebilmenin yollarını arayacak.

Uzun yılların ardından Süper Lig heyecanı yaşayacak Mavi Şimşekler’de yapılanmanın ilk sezonunda hedef, Avrupa kupalarına katılabilmek olacak.

Adana Demirspor’un 2021-2022 sezonu öncesi öne çıkan isimleri

Yeni sezona kadrosuna kattığı yıldız isimler ile hazırlanan Adana Demirspor’da teknik direktör Samet Aybaba, güçlü bir kadroya sahip olmanın mutluluğunu yaşıyor. Orta saha rotasyonunda eli oldukça kuvvetli olan Aybaba, bu bölgede Lucas Castro ve Younes Belhanda gibi iki önemli yıldıza sahip. Geçen sezonun ikinci devresini Vavacars Fatih Karagümrük’te geçiren Castro, 16 maça çıktı ve bu karşılaşmalarda altı gole doğrudan katkıda bulundu. Kariyerinin büyük bir bölümünü İtalya Seria A’da geçiren Arjantinli, 10 numara bölgesinde de forma giyebilecek yeteneklere sahip.

Galatasaray ile birçok kupa kazanmayı başaran Younes Belhanda ise şu ana kadar Süper Lig’de 99 karşılaşmada forma giydi ve Adana Demirspor forması ile Süper Lig’de ”dalya” diyecek. Faslı yıldız, ülkemizde forma giydiği süre boyunca 18 gol ve 22 asistlik performansın altına imza attı. 

Mavi Şimşekler’in hücum hattındaki isimler ise göz kamaştırıyor. 2021-2022 sezonunda Adana Demirspor’un başarısı için ter dökecek David Akintola, geen sezonu Atakaş Hatayspor’da kiralık olarak geçirdi. Nijeryalı forvet, 35 maça çıktığı sezonda takımına altı gol ve yedi asistlik katkı sağladı. Ancak Adana Demirsporlu taraftarların sezon boyunca izlemekten en zevk alacağı isim, şüphesiz Mario Balotelli olacak. Dünyaca ünlü İtalyan yıldızın kariyerinde Inter, Milan, Manchester City ve Liverpool gibi takımlar bulunuyor. İtalya Milli Takımı’nın tarihinde forma giyen ilk siyahi forvet olan Balotelli, milli formayı 36 kez terletti ve bu karşılaşmalarda 14 gol atarken beş golün ise asistini yaptı. İtalya formasıyla 2012 Avrupa Şampiyonası ve 2014 Dünya Kupası’nda sahaya çıkan santrfor, Adana Demirspor’daki performansıyla yeniden milli takıma dönme amacında.

Adana Demirspor’da taraftarlar, Süper Lig’e renk katmaya hazırlanıyor

BluTV’nin Adana Demirspor taraftarları için yapmış olduğu belgesele bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Adana Demirspor taraftarlarının Müslüm Gürses’in ”Unutamadım” şarkısına eşlik ettiği anlar:

Adana Demirspor’un TFF 1. Lig’inde son beş yıldaki sıralamaları:

2020-2021: 1

2019-2020: 3

2018-2019: 6

2017-2018: 13

2016-2017: 14

26 yıllık aranın ardından Süper Lig’e Fenerbahçe maçı ile ”Merhaba” diyecek Adana Demirspor’un 2021-2022 sezonu fikstürü:

https://twitter.com/AdsDernegi/status/1414991935132114949?s=20

Adana Demirspor taraftarları, dünyaca ünlü forvet Mario Balotelli’yi coşkuyla karşıladı. 

Adana Demirspor’un yeni transferi Mario Balotelli’nin hayat hikâyesine bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.