Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope yangın bölgesinde – Bir köy yok oldu: “Bir tane arazöz bile vermediler”

Antalya’nın Gündoğmuş ilçesine bağlı Senir Köyü, Manavgat’ta 28 Temmuz’da başlayan ve hızla yayılan yangının en ağır vurduğu yerlerin başında geliyor. 40’tan fazla evin yandığı köyde yaşayanlar tahliye edildi. Medyascope’tan Ufuk Çeri ve Mehmet Selçuk Ada, felaketin odağındaki köyü drone ile görüntüledi, sakinleriyle konuştu. Köylülere göre Senir’in yok olmasının sorumlusu, Gündoğmuş Orman İşletme Müdürlüğü. Muhtar Durmuş Ali Yıldız, “Bir tane arazöz bile vermediler” dedi.

Senir Köyü Muhtarı Durmuş Ali Yıldız, yangın çıktığında köye itfaiye ve arazöz verilmediğini söyledi. Köyün 920 yıllık bir tarihi olduğunu belirten Yıldız, “Orman yangını çıktıktan sonra ekip geldi ama köy yandıktan, köyümüz boşaltıldıktan sonra geldi. Bizi boşaltmasalardı söndürürdük, bile bile, baka baka yaktık köyü. Köyümüz yandı, biz karşıdan izledik. Bir tek hayvan kalmadı burada. Hayvanların yanışının sesini duydum. Ben vicdan azabı çekiyorum ama onlar nasıl uyuyor? Bilmiyorum” diye konuştu.

Senir’de yaşayan bir köylü, “Benim eşim 30 yıl direksiyon salladı, çocuklarımı şimşekler çakarken yorganın altında büyüttüm. Benim evim hâlâ tehlikede. Yangın evimizin duvarına kadar geldi. Bu insanların suçu günahı ne? Neden müdahale edilmediğini anlamıyorum” dedi.

Yangının köyden uzak bir yerde başladığını söyleyen bir başka Senirli sakini, yangının köye kadar geleceğini düşünmediğini aktardı. Erken müdahale yapılmadığı için köylerinin yandığını söyleyen vatandaş, “Köy halkının içeri sokulmaması, yangının yayılmasının sebebidir” dedi.

Ufuk Çeri ve Selçuk Ada’nın yok olan köyden görüntüleri:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.