Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bir devir sona erdi: Lionel Messi, Barcelona’dan ayrıldı

Barcelona Futbol Kulübü, dün (5 Ağustos) yaptığı açıklama ile dünyaca ünlü süper yıldız Lionel Messi ile yolların ayrıldığını kamuoyuna duyurdu. 16 yıldır bordo-lacivertli formayı terleten ve sayısız başarının mimarı olan Arjantinli futbolcu, böylelikle kariyerinde ilk kez Katalan ekibinin haricinde bir takımda ter dökecek.

Barcelona, Lionel Messi’ye veda etti

Barcelona’dan yapılan açıklamada, “Messi’yle anlaşmaya varılmasına ve yeni bir sözleşme imzalamaya hazır olunmasına karşın, LaLiga yönetiminin ekonomik ve yapısal engelleri nedeniyle anlaşma resmileşemiyor. Bu durumla karşı karşıya kalan Messi, Barcelona’ya bağlı kalmaya devam etmeyecek” denildi.

Büyüme hormonunda yaşadığı problemlerin çözülmesi ve futbola Barcelona’da devam etmek için 2000 yılında Arjantin’den İspanya’nın Barcelona şehrine taşınan Messi, takımının formasını ilk kez 2004-2005 sezonunda giydi ve 17 sezon boyunca takımının başarısı için ter döktü.

Barcelona, Arjantinli süper yıldız Lionel Messi ile yolların ayrıldığını resmi sitesinden yaptığı açıklama ile kamuoyuna duyurdu:

Barcelona’nın Lionel Messi’ye veda paylaşımı:

Lionel Messi, Barcelona ile kupalara ambargo koydu

Barcelona’nın başarılarında en önemli pay sahibi olan Lionel Messi, kulübü ile dört UEFA Şampiyonlar Ligi, üç UEFA Süper Kupa, üç FIFA Kulüpler Dünya Kupası, 10 lig, altı İspanya Kral Kupası ve sekiz İspanya Süper Kupa’sını kazanarak toplam 34 kez mutlu sona ulaştı. Yıldız futbolcu, bu dönem içinde altı kez de yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d’Or) ödülünü kazanmayı başardı.

Lionel Messi, Barcelona’da ilkleri başardı

Barcelona’nın altyapısından yetişen 34 yaşındaki Messi, 17 sezon formasını giydiği İspanyol ekibinde tüm kulvarlarda toplam 778 maça çıktı. Arjantinli yıldız bu karşılaşmalarda 672 gol atıp 305 asist yaptı. Ligde sekiz kez gol kralı olmayı başaran Messi, 10 yıl boyunca kulüp kariyerinde üst üste her sezon 40 ve üstü gol atma başarısı gösteren dünya tarihindeki tek oyuncu konumunda. Arjantinli yıldız, kulüp tarihinin de en çok ağları sarsan oyuncusu.  

Lionel Messi’nin Barcelona’daki performansından bazı kesitler:

Lionel Messi için hazırlanan animasyon filmine buradan ulaşabilirsiniz:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.