Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’e doğru (7) – Fenerbahçe: Tek hedef şampiyonluk

Geçen sezon ligi kaçıncı sırada bitirdi: 3

Medyascope’a göre sıralama tahmini: 3

Avrupa bahis sitelerine göre 2021-2022 sezonunda şampiyon olma ihtimali: 3,75/1

Fenerbahçe, bir sezon daha kaybetmek istemiyor

Süper Lig’de 2021-2022 sezonu, 13 Ağustos Cuma günü oynanacak Beşiktaş-Çaykur Rizespor karşılaşması ile başlayacak. Yeni sezonun başlamasına kısa bir süre kala takımların da son durumları netleşmeye başladı. 2013-2014 sezonundan bu yana şampiyonluğa hasret kalan Fenerbahçe ise bu özlemini Vitor Pereira liderliğinde dindirmek istiyor. Sarı-Lacivertli ekibin 2020-2021 sezonu öncesi son durumunu, Medyascope’tan Kubilayhan Kavrazlı derledi.

Fenerbahçe, transfer döneminde temkinli davranıyor

2020-2021 sezonunu Beşiktaş ve Galatasaray’ın ardından üçüncü sırada tamamlayan Fenerbahçe, yeni sezon öncesi en önemli hamlesini teknik direktör konusunda gerçekleştirdi. Sarı-lacivertli ekip, Emre Belözoğlu’ndan boşalan teknik direktörlük görevine Vitor Pereira’yı getirdi. Portekizli isim, 2015-2016 sezonunda da Fenerbahçe’yi çalıştırmış ve o sezon takımı ile ikinci sırayı elde etmişti. Ancak Pereira, bu sefer sezonu şampiyon olarak tamamlamak için çok istekli.

2020-2021 sezonunda kadrosuna birçok önemli ismi katan Fenerbahçe, 2021-2022 sezonu yaz transfer dönemini sakin geçirmeyi tercih ediyor. Sarı Kanarya, şu ana kadar kadrosunu Çağtay Kurukalıp, Steven Caulker, Serdar Dursun ve Burak Kapacak ile güçlendirdi. Geçen sezon kiralık olarak takımda yer alan Mbwana Samatta ise sözleşmesindeki madde dolayısıyla 6 milyon € bonservis bedeli karşılığında takıma katıldı. Ancak Fenerbahçe’deki kadro şişkinliği, gelen futbolcular kadar giden futbolcuları da önemli hale getiriyor. Ali Koç ve yönetimi de bu bilinç ile hareket ederek bazı isimler ile yolları ayırdı. Michael Frey, Deniz Türüç, Ömer Faruk Beyaz, Harun Tekin, Gökhan Gönül, Oytun Özdağan ve Papiss Cisse, sarı-lacivertli ekip ile yollarını ayıran isimler oldu. Vitor Pereira, Caner Erkin ve Sinan Gümüş’ü de geçen günlerde kadro dışı bıraktı. Fenerbahçe’de transfer hareketliliği, 8 Eylül tarihine kadar süreceğe benziyor. 

Dimitris Pelkas, fark yaratıyor

2020-2021 sezonunu üçüncü sırada tamamlayarak şampiyonluk özlemini sekiz sezona çıkaran Fenerbahçe, ligde oynadığı karşılaşmalarda 25 galibiyet, yedi beraberlik ve sekiz mağlubiyet aldı. Sarı-Lacivertli ekip, aldığı sekiz mağlubiyetin yedisini sahasında alarak bu alanda tarihinin en kötü sezonunu yaşadı.

Fenerbahçe, sahasında oynadığı Beşiktaş ve Galatasaray derbilerini de kaybederek şampiyonluk yolundaki rakiplerinin avantaj sağlamasına neden oldu. Sarı Kanaryalar, sezon boyunca rakip fileleri 72 kez sarsarken kalesinde ise 41 gol gördü. Altay Bayındır’ın 2020-2021 sezonundaki harika performansına rağmen maç başına bir gol yeme ortalaması yakalayan Fenerbahçe, kalesini yalnızca 11 maçta gole kapatabildi. 

Yeni sezona mutlak şampiyonluk parolası ile hazırlanan Fenerbahçe, şu ana kadar altı hazırlık maçı oynadı. Pereira’nın öğrencileri, bu altı karşılaşmada dört galibiyet alırken iki maçtan ise beraberlik ile sahadan ayrıldı. Portekizli teknik direktörün liderliğinde 3-4-2-1 formasyonunu tercih eden Fenerbahçe’de Attila Szalai, Miha Zajc ve Dimitris Pelkas, hazırlık döneminin öne çıkan oyuncuları olarak dikkat çekti.

Fenerbahçe’nin 2021-2022 sezonu öncesi öne çıkan isimleri

Vitor Pereira yönetiminde 2021-2022 sezonuna mutlak şampiyonluk parolası ile hazırlanan Fenerbahçe’de gözler Mesut Özil’in üzerinde olacak. Dünyaca ünlü yıldız, geçen sezonun devre arasında katıldığı Fenerbahçe’ye henüz katkı sağlayamadı. Mesut, şu ana kadar 11 resmi karşılaşmada Fenerbahçe forması giydi ve bu karşılaşmalarda gol ile tanışamadı.

Mesut Özil’in hücumdaki en önemli partneri ise Dimitris Pelkas olacak. Sarı-lacivertli kulübe Yunanistan’ın PAOK kulübünden katılan Pelkas, geçen sezon sekiz gol ve yedi asistlik performans ortaya koyarak takımının attığı 15 gole doğrudan etki etti. Orta saha rotasyonunda Luiz Gustavo, Jose Sosa, Ozan Tufan, Mert Hakan Yandaş, Miha Zajc ve İrfan Can Kahveci gibi önemli isimler bulunan Fenerbahçe’de, Vitor Pereira’nın hangi üçlüyü sahaya süreceği şimdilik merak konusu.

Sarı Kanarya’nın hücum hattında ise Enner Valencia’nın performansına ihtiyaç duyulacak. Şu ana kadar Serdar Dursun haricinde bir forvet transferi yapmayan Fenerbahçe’de, Kolombiyalı yıldız, geçen sezon takımının gol yükünü sırtlamaya çalışmıştı. Valencia, 35 karşılaşmada forma giydiği sezonu 13 gol ve dört asist ile tamamlamıştı.

Fenerbahçe taraftarları, şampiyonluk istiyor

Son sekiz sezondur şampiyonluk hasreti ile yanıp tutuşan Fenerbahçe taraftarları, 2021-2022 sezonunda takımlarından şampiyonluk istiyor.

Sarı-lacivertli taraftarların dillere pelesenk olmuş ”Beni biraz anlasana” bestesi:

Fenerbahçe’nin Süper Lig’de son beş yıldaki lig sıralamaları:

2020-2021: 3

2019-2020: 7

2018-2019: 6

2017-2018: 2

2016-2017: 3

Fenerbahçe’nin 2021-2022 sezonu fikstürü:

Fenerbahçe’nin teknik direktörü Vitor Pereira’nın kariyer öyküsüne bu bağlantıyı kullanarak ulaşabilirsiniz:

https://medyascope.tv/2021/07/06/yarim-kalan-hikayeyi-tamamlamaya-geldim-fenerbahcenin-yeni-teknik-direktoru-vitor-pereiranin-kariyer-oykusu/

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.