Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jandarma, yangına karşı tedbir gerekçesiyle İkizköylüler’i Akbelen Ormanı nöbet alanından çıkarmaya çalışıyor

Muğla-Milas’ta 740 dönümlük Akbelen Ormanı’nın termik santralde kullanılacak linyit madenine dönüşmemesi için 17 Temmuz’dan beri çadır nöbeti tutan İkizköylüler, jandarma tarafından nöbet alanından çıkarılmaya çalışılıyor. Çadırların kurulduğu alan tapu kayıtlarında tarla olarak geçiyor. Yani nöbet çadırları orman arazisi içinde bulunmuyor. Çadırların kurulduğu alan özel mülk olmasına rağmen, Muğla Valiliği kararını uygulamak için geldiğini söyleyen jandarmalar ve kaymakamlık yetkileri, tüm Milas’ın afet bölgesi ilan edildiğini söyleyerek alanın boşaltılmasını istiyor

Muğla’nın birçok ilçesinde çıkan orman yangınlarının ardından Muğla Valiliği, 4 Ağustos tarihli kararıyla ormanlık sahalara görevliler dışında girişleri, ormanların çevresinde mola verilmesini, piknik yapılmasını ve ateş yakılmasını yasaklamıştı. Muğla Valiliği’nin aldığı bu karar sebebiyle, Milas’taki Akbelen Ormanı’nın linyit madenine dönüşmesini önlemeye çalışan İkizköylüler’in çadır nöbeti tuttukları alanın boşaltılması isteniyor.

Saat 13:00 sularında, afet üzerine bölgede görev yapmaya başlayan Milas Kaymakamı Naif Yavuz, Milas Jandarma Komutanı ve beraberindeki jandarmalar, İkizköylüler’in çadır nöbetini sürdürdüğü alana gelerek, Muğla Valiliği’nin 4 Ağustos tarihli kararı uyarınca, arazinin boşaltılmasını istedi. İkizköylüler ise nöbet çadırlarının kurulduğu arazinin tarla niteliğinde ve şahsa ait olduğunu, ormanlık alan olmadığını söyleyerek itiraz etti.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgu arayüzüne göre, İkizköylülerin çadır nöbeti tuttuğu arazi, tapu kayıtlarında ‘tarla’ olarak geçiyor.

Ancak İkizköylüler’e göre yetkililer, tüm Milas ilçesinin afet bölgesi ilan edildiğini, çadırların özel mülkiyet üzerine kurulmuş olmasının önemli olmadığını söyleyerek arazinin boşaltılmasını istedi.

İkizköylüler yazılı bir kararın kendilerine tebliğ edilmesini istedi. Yazılı karar tebliğ edildiği takdirde İkizköylüler idari başvuru yaparak itirazda bulunacak.

Öte yandan İkizköylüler’in avukatlarıyla görüşen jandarma, kısa süre içinde döneceğini belirterek çadır nöbeti alanından ayrıldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.