Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimiz Avrupa kupalarında yoluna devam ediyor

Temsilcilerimiz dün akşam (12 Ağustos) UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde yer alabilmek için eleme maçlarına çıktı. Oynanan üç müsabakada da istenen sonuçlar alınırken, Galatasaray normal sürede, Trabzonspor penaltı atışlarıyla, Sivasspor ise uzatma dakikalarında bulduğu golle adını bir üst tura yazdırdı.

Aslan rakibini rahat geçti

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi 3. tur ön eleme turunda, ilk maçta İstanbul’da 1-1 berabere kaldığı İskoçya’nın St. Johnstone ekibine konuk oldu. Karşılaşma, İskoçya’nın Perth kentinde bulunan McDiarmid Park Stadı’nda oynandı. Tribünlerin tamamının dolu olduğu karşılaşmayı, Letonya Futbol Federasyonu’ndan Andris Treimanis yönetti.

St.Johnstone ve Galatasaray’ın dizilişleri

Karşılaşmanın ilk 20 dakikalık bölümünde, her iki ekip de durağan bir görüntü çizdi. Temsilcimiz Galatasaray, bu dakikalarda top kontrolünü eline almasına rağmen rakip kalede pozisyon üretmekte zorlandı. Fatih Terim’in oyunu kurmaları için görevlendirdiği Taylan Antalyalı ve Berkan Kutlu, St. Johnstone orta sahasına karşı üstünlük sağlayamadı.

Bu bölümde sahneye Kerem Aktürkoğlu çıktı. Top sürme yeteneği ile fark yaratan genç yıldız, 29. dakikada alanını boşaltarak topun sahibi oldu ve zaman kaybetmeden Mbaye Diagne’ye nefis bir pas attı. Diagne ise düzgün bir vuruşa imza atarak skoru 1-0’a getirdi. Ancak Galatasaray’da bireysel hatalar, St. Johnstone deplasmanında da devam etti. Sarı-kırmızılılar’da kaleci İsmail Çipe, St. Johnstone’ın kullandığı duran topta büyük bir hata yaptı ve meşin yuvarlağı kendi kalesine gönderdi. İskoçya ekibinin golü ilk yarının da skorunu belirledi.

İlk yarıda kötü bir görüntü çizen Galatasaray orta sahası, ikinci yarının başlaması ile birlikte toparlandı. Ayağa kısa paslar yaparak rakibinin oyununu zorlaştıran sarı-kırmızılılar, maçın yıldızı Kerem Aktürkoğlu’nun da sahne alması ile bir kez daha öne geçmeyi başardı.

Arda Turan, Kerem’in golünde şık bir topuk pasına imza attı. Tecrübeli futbolcunun bu dakikadan sonra daha fazla sorumluluk almaya başlaması ise dikkatlerden kaçmadı. Fatih Terim’in öğrencileri, ikinci golden sonra da oyun kontrolünü rakibine bırakmadı. Dakikalar 70’i gösterdiğinde Kerem’in pasında top ile buluşan Sofiane Feghouli, skoru 3-1’e getirerek gelecek maçlar için teknik heyete ”Ben de varım” mesajı verdi.

St. Johnstone, kalesinde gördüğü üçüncü golün ardından iyice oyundan düştü. Savunmadan çıkarken üst üste pas hataları yapmaya başlayan St. Johnstone stoperlerinin cezasını Emre Kılınç kesti. Maçın skorunu ise O’Halloran’ın golü belirledi.

İskoçya deplasmanından 4-2’lik galibiyet ile dönen Galatasaray, böylelikle UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Danimarka temsilcisi Randers’ın rakibi oldu.

Trabzonspor, Molde karşısında turu penaltı atışları sonunda geçti

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 tamamlanan maçta Molde’ye penaltılarda 4-3 üstünlük kuran Trabzonspor, play-off turuna yükseldi.

Molde’nin Aker Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Fabio Verissimo yönetti.

Molde ve Trabzonspor’un dizilişleri

3-3’lük ilk maçın rövanşında oyuna hücum presiyle başlayan Trabzonspor, karşılaşmanın 10. dakikasında Hamsik’in ceza sahası içinden yaptığı kafa vuruşuyla gole çok yaklaştı. Bordo-mavililer, Molde’nin kaptığı toplarla yarattığı pozisyonlar verirken, özellikle ilk yarıda Wolf Eikrem’in uzun pasları rakip adına tehdit yaratan unsur oldu.

Golsüz geçilen ilk yarının ardından, Bakasetas’ın sağdan kullandığı kornerde Edgar le’nin ön direkte yaptığı kafa vuruşuyla Trabzonspor 57. dakikada 1-0 öne geçti. Golden sonra oyun üstünlüğünü Molde’ye bırakıp kontra ataklarla tehlike yaratmaya çalışan bordo-mavililer yarattığı pozisyonları sonuçlandıramadı.

90+7. dakikada Molde beraberliği yakaladı. Brynhildsen’in ceza sahası içinde yaptığı vuruşta altıpasın önünde topa dokunan Sigurdarson, meşin yuvarlağı ağlara göndererek durumu 1-1’e getirdi.

Karşılaşmanın normal süresi 1-1 berabere tamamlandı ve uzatma bölümüne geçildi.

Uzatma bölümünde de skor değişmedi ve penaltı atışlarına gidildi.

Trabzonspor’da Bakasetas, Bruno Peres, Berat Özdemir ve Trondsen penaltı vuruşunu gole çevirdi. Edgar Ie ise meşin yuvarlağı dışarı attı.

Molde’de ise Grodem, Sigurdarson ve Risa meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. Andersen’in vuruşunda top üst direkten döndü, Fofana’nın penaltısında ise kaleci Uğurcan Çakır gole izin vermedi.

Molde’yi penaltılarda 4-3 geride bırakan Trabzonspor, yoluna play-off turunda devam edecek. Bordo-mavililer, play-off’ta İtalya temsilcisi Roma ile mücadele edecek. 

Sivasspor, uzatma dakikalarında bulduğu golle kâbustan uyandı

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu rövanşında Dinamo Batum ile uzatmalarda 1-1 berabere kalan Demir Grup Sivasspor, ilk maçtaki skor avantajıyla play-off turuna yükseldi.

Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadı’nda oynanan müsabakayı, İspanyol Ricardo de Burgos yönetti. Stadyum kapasitesinin yüzde 50’si oranında seyirci alınan karşılaşmaya, taraftarlar yoğun ilgi gösterdi.

Sivasspor ve Dinamo Batumi’nin dizilişleri

İlk maçta elde ettiği skor avantajını korumak için kontrollü bir oyunla müsabakaya başlayan Sivasspor, kanat oyuncuları Kayode ile Sefa Yılmaz’ın ceza sahasına toplu ve topsuz olarak girmesiyle pozisyonlar yarattı. İlk yarıda yarattığı pozisyonlardan gol çıkaramayan kırmızı-beyazlılar, maçın 78. dakikasında sağ kanattan topla ceza sahasına giren Teidi’nin arka direkteki Pantsulaia’yi buluşturmasıyla 1-0 yenik duruma düştü.

Yenecek bir golle turu kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalan Sivasspor’da, uzatma süresinin 19. dakikasında sahneye Felix çıktı. Yıldız oyuncu Gradel’in sol kanattan taşıdığı topu ceza sahası içindeki Felix’e aktarmasıyla, 1-1’lik eşitlik sağlandı.

Mücadelenin uzatma bölümü 1-1 sona erdi ve Sivasspor, ilk maçtaki 2-1’lik galibiyetinin avantajıyla adını play-off turuna yazdıran taraf oldu. Kırmızı-beyazlı ekip, play-off turunda Danimarka temsilcisi Kopenhag ile eşleşti. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.