Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

15 yaş ve üzeri çocuklar için aşı randevuları öğleden sonra kapatıldı – Aileler sosyal medyadan tepki gösterdi: “Aşı olun diyorsunuz, randevu veriyorsunuz ama aşı yapmıyorsunuz”

Sağlık Bakanlığı bugün (16 Ağustos), 15 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan 12 yaş üstü çocuklara aşı hakkının tanımladığını açıkladı. Sabah saatlerinde yapılan açıklama sonrası 15 yaş ve üzeri için randevu oluşturan birçok aile hastaneye gittiklerinde randevularının iptal edildiğini öğrendi. Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren aileler, öğlen 13.30’a kadar alınan randevularda 15 yaş ve üzeri çocukların aşılanabildiğini ancak öğleden sonra randevu alamadıklarını, alınan randevuların da iptal edildiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı yeni aşılama programına göre bugünden (16 Ağustos) itibaren 15 yaş üstündeki çocuklar ve 12 yaş üzeri kronik rahatsızlığı olan çocuklar aşılanabilecekti. Ancak sosyal medya üzerinden paylaşım yapan birçok vatandaş, aşı randevularının iptal edildiğini, çocuklarının aşılanamadığını belirtti.

Sabah saatlerinde Alo 182’yi arayarak randevu oluşturan ancak hastaneye gittiklerinde randevuların iptal edildiğini öğrenen birçok vatandaş, sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. 15 yaş ve üzeri bazı çocukların öğlen saat 13.30 öncesinde randevu alarak aşı olabildiğini ancak ilerleyen saatlerde aşı randevularının kapatıldığını söyleyen vatandaşlar, okullar açılmadan çocukların sağlının riske atıldığını söyledi. Sağlık Bakanlığı’ndan ise konuya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.