Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimiz Avrupa kupalarında avantaj peşinde

Türk takımları UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde yoluna devam etmek için Play-Off maçlarına çıkıyor.

Galatasaray, Danimarka deplasmanında

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Play-Off ilk maçında Danimarka temsilcisi Randers’a konuk olacak.

Sarı-kırmızılılar, Danimarka’nın Randers şehrinde bulunan Cepheus Park Randers Stadyumu’nda, Türkiye saati ile 20.00’de sahaya çıkacak. Karşılaşmayı ise İspanya Futbol Federasyonu’ndan Jesus Gil Manzano yönetecek. Karşılaşma, Star TV’den yayımlanacak.

Play-Off ilk maçında Danimarka deplasmanına konuk olacak Galatasaray, Randers önünde avantajlı bir skor alarak İstanbul’a dönmenin hesaplarını yapacak. UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde Hollanda ekibi PSV Eindhoven’a her iki maçta da yenilerek elenen Cimbom, UEFA Avrupa Ligi’nde ise İskoçya temsilcisi St. Johnstone’u eleyerek üst tura yükselmeyi başardı. Öte yandan Galatasaray, Süper Lig’de ilk maçına geçtiğimiz hafta sonu çıktı. GZT Giresunspor deplasmanında sezonu açan sarı-kırmızılılar, rakibini Mbaye Diagne ve Alexandru Cicaldau’nun golleri ile 2-0 mağlup etti. 

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi Play-Off turundaki rakibi Randers, Danimarka futbolunun yükselen değerlerinden. 2020-2021 sezonunda Danimarka Kupası’nda mutlu sona ulaşan Thomas Thomasberg’in öğrencileri, yeni sezona da fırtına gibi başladı. Randers, 2021-2022 sezonunda ligde şu ana kadar çıktığı beş karşılaşmada dört galibiyet ve bir beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. 

Galatasaray’ın Randers maçı kamp kadrosu:

Fenerbahçe’nin Avrupa macerası başlıyor

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Finlandiya’nın HJK Helsinki takımı ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda karşılaşacak. Türkiye saati ile 21.45’te başlayacak mücadeleyi, Fransa Futbol Federasyonu’ndan Benoit Bastien yönetecek. Karşılaşma,TV 8’den yayımlanacak.

2021-2022 sezonunda Avrupa arenasındaki ilk maçına HJK Helsinki önünde çıkacak Fenerbahçe, seyircisi ile yeniden buluşacağı karşılaşmada rakibini mağlup etmenin yollarını arayacak. Vitor Pereira’nın takımın başına geçmesi ile 3-4-2-1 sisteminde oynamaya başlayan sarı-lacivertliler, bu sezonun ilk resmi maçına geçtiğimiz hafta sonu çıktı. Süper Lig’de Adana Demirspor deplasmanına konuk olan Fenerbahçe, rakibini Mesut Özil’in attığı gol ile 1-0 yenerek sezona galibiyet ile başladı. 

Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi Play-Off turundaki rakibi HJK Helsinki, Finlandiya futbolunun en başarılı kulübü olarak dikkat çekiyor. Toni Koskela’nın öğrencileri, geçtiğimiz sezonu ligde şampiyon olarak noktalamıştı. HJK Helsinki bu sezon ise şu ana kadar altı resmi maça çıktı. Finlandiya temsilcisi, bu karşılaşmaların üçünü kazanırken ikisinde ise sahadan beraberlik ile ayrıldı. 

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Finlandiya’nın HJK Helsinki ile karşılaşacak Fenerbahçe, UEFA’ya 23 kişilik kadroyu bildirdi.

Fenerbahçe’nin UEFA kadrosunda yer alan oyuncular şunlar:

Altay Bayındır, Berke Özer, Osman Ertuğrul Çetin, Serdar Aziz, Nazım Sangare, Marcel Tisserand, Filip Novak, Attila Szalai, Jose Sosa, Ozan Tufan, Mert Hakan Yandaş, Mesut Özil, Ferdi Kadıoğlu, İrfan Can Kahveci, Luiz Gustavo, Arda Güler, Miha Zach, Fatih Yiğit Şanlıtürk, Enner Valencia, Serdar Dursun, Bright Osayi-Samuel, Muhammed Gümüşkaya, Melih Bostan. 

Trabzonspor, Jose Mourinho’nun Roma’sına karşı

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi Play-Off turunda İtalya’nın Roma ekibi ile Medical Park Stadyumu’nda karşı karşıya gelecek. Türkiye saati ile 20.30’da başlayacak mücadelede Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Matej Jug düdük çalacak. Mücadele, ATV ekranlarından yayımlanacak.

UEFA Konferans Ligi Play-Off turunda İtalya’nın Roma ekibini konuk edecek Trabzonspor, rakibi önünde avantajlı bir skor elde ederek Roma’ya gitmeyi hedefleyecek. Yaptığı önemli transferler ile adından sıkça söz ettiren bordo-mavililer, sezona da çok iyi başladı. Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi 3. Eleme Turu’ndaki rakibi Molde’yi elerken Süper Lig’in ilk haftasında ise Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u Bakasetas, Nwakaeme, Gervinho, Hamsik ve Djaniny’nin golleri ile 5-1 mağlup etti. 

Trabzonspor’un UEFA Konferans Ligi Play-Off turundaki rakibi Roma ise Trabzonspor önünde sezonun ilk resmi maçına çıkacak. İtalya temsilcisi, sezon öncesinde teknik direktörlük koltuğuna dünyaca ünlü isim Jose Mourinho’yu getirdi. Mourinho ile birlikte hedeflerini büyüten Roma, Chelsea’nin genç forveti Tammy Abraham’ı ise 40 milyon euro karşılığında kadrosuna kattı. 

Trabzonspor’un UEFA Konferans Ligi kadrosunda yer alan oyuncular şunlar:

Uğurcan Çakır, Erce Kardeşler, Taha Tepe, İsmail Köybaşı, Hüseyin Türkmen, Vitor Hugo, Edgar, Bruno Peres, Serkan Asan, Berat Özdemir, Yusuf Sarı, Dorukhan Toköz, Abdülkadir Ömür, Anastasios Bakasetas, Trondsen, Marek Hamsik, Yunus Mallı, Murat Cem Akpınar, Abdulkadir Parmak, Nwakaeme, Koita, Djaniny, Gervinho, Cornelius, Siopis. 

Sivasspor, avantajı elde ederek Danimarka’ya gitmenin peşinde

Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off turu ilk maçında Danimarka temsilcisi Kopenhag’ı konuk edecek. Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda oynanacak mücadeleyi, Ukrayna Futbol Federasyonu’ndan Mykola Balakin yönetecek. Türkiye saati ile saat 21.00’de başlayacak karşılaşma, TRT Spor ekranlarından yayımlanacak. 

UEFA Konferans Ligi Play-Off turu ilk maçında Danimarka’nın Kopenhag ekibini konuk edecek Sivasspor, evinde oynayacağı bu karşılaşmadan avantajlı bir skor için sahaya çıkacak. Kırmızı-beyazlılar, Avrupa macerasına ise Moldova’nın Petrocub ekibi önünde başlamıştı. Rakibini her iki maçta da mağlup eden Sivasspor, bir üst turda Gürcistan’ın Dinamo Batumi takımı ile karşı karşıya geldi. Rıza Çalımbay’ın öğrencileri, uzatmalara giden karşılaşmada rakibi ile 1-1 berabere kaldı. İlk maçı 2-1 kazanan temsilcimiz, böylece play off’a kalmayı başardı. Öte yandan Yiğidolar, Süper Lig’e ise İttifak Holding Konyaspor mağlubiyeti ile başladı. Sivasspor, rakibine sahasında 1-0 mağlup oldu ve böylelikle 19 maçlık yenilmezlik serisi de sona erdi. 

Sivasspor’un UEFA Konferans Ligi Play-Off turundaki rakibi Kopenhag, yeni sezona iyi başlangıç yaptı. Jess Thorup’un öğrencileri, Avrupa’da şu ana kadar çıktığı dört maçın üçünü kazanırken birinde ise sahadan beraberlik ile ayrıldı. Kopenhag, ligde ise oynadığı beş karşılaşmada mağlubiyet yüzü görmedi. Siyah-beyazlı ekip, bu karşılaşmalarda üç galibiyet ve iki beraberlik aldı.

Hazırlayan: Kubilayhan Kavrazlı

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.