Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimizin Avrupa kupalarındaki macerası devam ediyor: Fenerbahçe’yi galibiyete taşıyan Muhammed Gümüşkaya günün yıldızı oldu

Temsilcilerimiz dün akşam (19 Ağustos) UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Play-Off turu karşılaşmalarına çıktı. Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turunda Danimarka’nın Rangers ekibi ile deplasmanda 1-1 berabere kalırken Fenerbahçe sahasında Finlandiya’nın HJK Helsinki takımını 20 yaşındaki futbolcusu Muhammed Gümüşkaya’nın nefis golü ile 1-0 mağlup etti. Trabzonspor ve Sivasspor ise UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Play-Off turu ilk maçlarına çıktı. Bordo-mavililer, sahasında karşılaştığı İtalya’nın güçlü ekibi Roma’ya 2-1 mağlup olmaktan kurtulamadı. Sivasspor da Danimarka’nın Kopenhag takımına sahasında 2-1’lik skorla boyun eğdi.

Galatasaray, Danimarka’dan beraberlik ile döndü

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Play-Off ilk maçında Danimarka temsilcisi Randers’a konuk oldu. Karşılaşma, Danimarka’nın Randers şehrinde bulunan Cepheus Park Randers Stadyumu’nda oynandı. Tribünlerin tamamının dolu olduğu karşılaşmayı, İspanya Futbol Federasyonu’ndan Jesus Gil Manzano yönetti. 

Randers’ın ve Galatasaray’ın dizilişleri

Galatasaray, karşılaşmanın ilk bölümlerinde istediği oyunu sahaya yansıtmakta zorlandı. Berkan Kutlu, Taylan Antalyalı ve Emre Akbaba’dan oluşan orta saha üçlüsü, Randers orta sahasına üstünlük kurmayı başaramadı. Galatasaray için bu dakikalardaki en büyük problem ise top kayıpları oldu. Sık sık top kayıpları yaparak oyundaki üstünlüğü bir türlü eline geçiremeyen sarı-kırmızılılarda 13. dakikada Fernando Muslera yürekleri ağza getirdi. Kale vuruşu kullandığı esnada çok basit bir top kaybı yapan tecrübeli kaleci, hatasını ise Randers’ın hücumcusu Egho’nun şutunu kurtararak telafi etti.

Sarı-kırmızılılar, karşılaşmanın 20 ile 25. dakikaları arasında rakibine gücünü hissettirdi. Bu bölümde ise sahneye Kerem Aktürkoğlu çıktı. Organize gelişen Galatasaray atağında topu önünde bulan Kerem’in çektiği şut, savunmaya çarparak ağlar ile buluştu. Ancak Fatih Terim’in öğrencileri, golden sonra buldukları motivasyonu sahaya yansıtamadı ve oyun üstünlüğünü yine eline geçiremedi. Randers, ilk yarının kalan bölümünde Galatasaray kalesinde pozisyonlar üretmeye çalıştı. Cimbom, bu bölümü gol yemeden atlatarak soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Galatasaray, ikinci yarı ile birlikte oyunu geride kabul etmeye başladı. Sarı-kırmızılıların savunmaya çekilmesi, Randers hücumcularının da daha rahat bir şekilde paslaşmasına olanak sağladı. Ev sahibi, 48. dakikada atacağı golün ilk sinyalini verdi. Ceza sahası içerisinde bomboş pozisyonda top ile buluşan Misrati, Muslera engeline takıldı. Randers, bu pozisyondan beş dakika sonra ise golü buldu. Kuzey ülkelerinin en büyük silahı olan duran toplar, bir kez daha Galatasaray’ın başına iş açtı. Randers’ın sol kanattan kullandığı taç atışında ceza sahası içerisinde büyük bir karambol yaşandı. Yaşanan bu karambolde topu önünde bulan Lauenborg, son vuruşu yaparak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Randers’ın skoru 1-1’e getirmesi, oyun temposunun iyice düşmesine neden oldu. Pozisyon üretebilmenin zorlaştığı bu dakikalarda Galatasaray, Feghouli ile net bir gol şansından faydalanamadı. Rakip savunmanın hatasını iyi değerlendirerek topu çalan Feghouli, meşin yuvarlağı kaleciye nişanlayarak takımını golden etti. 

Danimarka deplasmanından 1-1’lik skor ile dönen Galatasaray, 26 Ağustos Perşembe günü rövanş maçında rakibini İstanbul’da konuk edecek. 

Randers-Galatasaray karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=DGNMgv8s5vk

Fenerbahçe, Muhammed Gümüşkaya’nın nefis golü ile galibiyete uzandı

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off turu ilk maçında Finlandiya’nın HJK Helsinki takımı ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Fransa Futbol Federasyonu’ndan Benoit Bastien düdük çaldı. 

Fenerhbahçe’nin ve HJK Helsinki’nin dizilişleri

Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk dakikalarından itibaren oyun üstünlüğünü rakibine hissettirmeyi başardı. Ancak sarı-lacivertliler, oyundaki bu üstünlüğünü pozisyona dönüştürmekte oldukça zorlandı. Vitor Pereira, orijinal mevkisi forvet olan bir futbolcu mevcut kadroda bulunmadığı için en ileri uçta Mija Zajc’ı görevlendirdi. Temsilcimiz pozisyon üretmekte zorlandı. Fenerbahçe, rakip savunmayı çözemediği anlarda ise uzaktan şutlar ile çözüm üretmeyi denedi. Ancak Gustavo ve Zajc’ın şutları, HJK Helsinki kalesinde tehlike yaratmadı. Fenerbahçe, ilk 45 dakikalık bölümde orta sahadaki üstünlüğü sayesinde rakibi kalesinden uzak tuttu.

Fenerbahçe, ikinci yarının ilk bölümünde tıpkı ilk yarıda olduğu gibi üretkenlikten uzak bir görüntü çizdi. Ancak Vitor Pereira’nın oyuncu değişiklikleri, maça doğrudan etki etti. Portekizli teknik direktör, 62. dakikada Nazım Sangare ve Muhammed Gümüşkaya’yı oyuna dahil etti. Özellikle Muhammed, oyuna girdikten sonra Fenerbahçe’nin hücumlarına çeşitlilik getirdi. 20 yaşındaki yıldız adayı, 65. dakikada ise mükemmel bir golün altına imza attı. Sol çaprazdan nefis bir şut çıkartan Muhammed, skoru 1-0’a getiren golü kaydederek takımını rahatlattı. 

Vitor Pereira, 67. dakikada ise oyuna Arda Güler’i aldı. Henüz 16 yaşındaki yetenek, girdiği dakikadan itibaren gösterdiği performans ile gelecek yıllar için çok olumlu sinyaller verdi. 

Karşılaşmayı 1-0 kazanan Fenerbahçe, 26 Ağustos Perşembe günü Finlandiya deplasmanında tur arayacak. 

Fenerbahçe’de teknik direktör Vitor Pereira, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısına genç yetenekler Arda Güler ve Muhammed Gümüşkaya ile birlikte çıktı. Pereira, genç futbolcular için şunları söyledi: “Ben Porto’da çalıştığımda beş yıl altyapıda görev aldım. Çok net söyleyebilirim. Arda Güler karakter ve kalitesinde çok az oyuncu gördüm. Muhammed ve Arda Güler, Türk futbolu için çok önemli futbolcu olacaklar.”

Trabzonspor, Roma’yı elinden kaçırdı

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi Play-Off turunda İtalya’nın Roma ekibi ile Medical Park Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı, Slovenya Futbol Federasyonu’ndan Matej Jug yönetti.

Trabzonspor’un ve Roma’nın dizilişleri

Trabzonspor, dünyaca ünlü teknik direktör Jose Mourinho’nun Roma’sına karşı maça etkili başladı. Karşılaşmanın ilk 20 dakikalık bölümünde oyunun tek hâkimi olan bordo-mavililer, bu dakikalarda Anthony Nwakaeme üzerinden ataklarını geliştirdi. Nijeryalı yıldız, Roma’nın sağbeki Karsdorp’u zor durumlara düşürdü fakat rakip kalede tehlike yaratmayı başaramadı. İtalya temsilcisi ise Trabzonspor’un baskılı başlangıcını gol yemeyerek savuşturdu ve ayağa paslar ile oyuna ortak oldu. Roma, ilk 45 dakikalık bölümdeki en tehlikeli pozisyonu da yakalayan ekip oldu. Ancak ceza sahasında kendini unutturan Karsdorp’un şutu, yan ağlar ile buluştu. 

Roma, Trabzonspor deplasmanında ikinci yarıya etkili başladı. Mourinho’nun öğrencileri, bu başlangıcını da gol ile süslemeyi başardı. Mkhitaryan’ın sol kanattan etkili ortasında top ile buluşan Pellegrini, düzgün bir vuruşa imza atarak takımını 1-0 öne geçirdi. Abdullah Avcı, takımının skor olarak geriye düşmesinin ardından iki oyuncu değişikliği yaptı. İsmail Köybaşı, yerini Trondsen’e bırakırken Gervinho’nun yerine de Cornelius oyuna dahil oldu. Bu değişiklikler, oyuna kısa süre içerisinde etki etti. Sağ kanattan gelişen Trabzonspor atağında top ile buluşan Bruno Peres, ceza sahasına harika bir orta açtı. Oyuna yeni giren Cornelius ise güzel bir kafa vuruşu ile skora dengeyi getiren golü kaydetti. 

Skora dengeyi getiren Trabzonspor, golün ardından Roma kalesinde önemli bir fırsat yakaladı. Dakikalar 68’i gösterdiğinde Hamsik’in pasında pozisyona giren Nwakaeme’nin şutu, kaleci Rui Patricio’dan döndü. Karşılaşmanın 70 ile 80. dakikaları arasında ise oyundaki tempo düştü. Beraberlik ile İtalya deplasmanına gitmenin planlarını yapan Trabzonspor, bu dakikalarda kalesinde hiç beklemediği bir gol gördü. Roma’nın kullandığı kornerde direkten dönen topu önünde bulan Shomurodov, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Karşılamayı 2-1’lik skor ile kaybeden Trabzonspor, 26 Ağustos Perşembe günü Roma deplasmanına konuk olacak. 

Trabzonspor-Roma karşılaşmasının özet görüntüleri:

Demir Grup Sivasspor, Kopenhag’a diş geçiremedi

Demir Grup Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off turu ilk maçında Danimarka temsilcisi Kopenhag’ı konuk etti. Bahçeşehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi, Ukrayna Futbol Federasyonu’ndan Mykola Balakin yönetti.

Sivasspor’un ve Kopenhag’ın dizilişleri

Karşılaşmanın ilk dakikaları, karşılıklı top kayıplarına sahne oldu. Her iki ekip de bu bölümde istediklerini sahaya yansıtmakta zorlandı. Ancak Demir Grup Sivasspor, oyuna iyi başlayamasa da 11. dakikada rakip kalede büyük bir tehlike yarattı. Çalımlar ile ceza sahasına sokulan Kayode’nin sağ çaprazdan çektiği şut, direkten oyun alanına döndü. İlk yarının kalan bölümünde de oyundaki tempo değişmedi. Ancak Kopenhag, temsilcimizin kalesinde tehlike yarattı. 36. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Wind’in kafasını kaleci Ali Şaşal, harika bir refleks ile kurtarmayı başardı. 

İkinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde izleyiciler, büyük bir heyecana tanıklık etti. Duran toplar ile Demir Grup Sivasspor kalesinde etkili olmaya çalışan Kopenhag, aradığı golü 55. dakikada buldu. Kullanılan köşe vuruşunda Diks’in kafa vuruşunu, Ali Şaşal kurtarmayı başardı fakat dönen top tekrar 24 yaşındaki oyuncunun önünde kaldı. Diks de bu ikramı geri çevirmeyerek takımını öne geçirdi. Demir Grup Sivasspor’un bu gole ise cevabı gecikmedi. Max Gradel ile paslaşarak kendisine alan açan Uğur Çiftçi, sol kanattan ceza sahasına harika bir orta açtı. Leke James ise skoru 1-1’e getiren golü kaydetti. Ancak temsilcimizin gol sevinci, çok kısa sürdü. Santra vuruşu ile atağa çıkan Kopenhag’ta Falk’ın ortasını Stage gole çevirdi. 

Skorda geriye düşen Demir Grup Sivasspor, karşılaşmanın kalan dakikalarında rakip kalede gol aradı. Ancak kırmızı-beyazlılar, bu bölümde istediği gol pozisyonlarını üretmekte zorlandı. 

Karşılaşmayı 2-1’lik skor ile kaybeden Demir Grup Sivasspor, 26 Ağustos Perşembe günü Danimarka deplasmanında tur arayacak. 

Demir Grup Sivasspor-Kopenhag karşılaşmasının özet görüntüleri:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.