Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimiz, Avrupa kupalarında gruplara kalmak için sahada

Takımlarımız, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde yoluna devam etmek için bu akşam Play-Off rövanş maçlarına çıkıyor.

Fenerbahçe, Finlandiya deplasmanında

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi Play-Off rövanş maçında Finlandiya’nın HJK Helsinki takımı ile karşı karşıya gelecek.

Sarı-lacivertliler, Finlandiya’nın Helsinki şehrinde bulunan Bolt Arena’da, Türkiye saati ile 19.00’da sahaya çıkacak. Slovakya Futbol Federasyonundan Ivan Kruzliak’ın yöneteceği karşılaşma, TV 8’den yayınlanacak.

Play-Off rövanş maçında Finlandiya deplasmanına konuk olacak Fenerbahçe, sahasında oynadığı karşılaşmada Muhammed Gümüşkaya’nın attığı gol ile aldığı 1-0’lık galibiyetin avantajına sahip olacak. Sarı-lacivertlilere rövanş karşılaşmasında galibiyet veya beraberlik gruplara kalabilmek için yetecek. HJK Helsinki’nin tek farklı galibiyetinde karşılaşma uzatmalara gidecek. Skor tabelası, her iki ekip lehine değişmediği durumda ise turu geçen taraf seri penaltı atışlarıyla belirlenecek.

HJK Helsinki’ye konuk olacak Fenerbahçe’de kamp kadrosu ise kulübün resmi sitesinden duyuruldu. Sarı-lacivertlilerde Dimitrios Pelkas, Serdar Dursun, Filip Novak, Samatta, Min Jae-Kim, Burak Kapacak ve İrfan Can Kahveci kafileye dahil edilmedi. Kamp kadrosunda yer alan oyuncular ise şöyle:

Altay Bayındır, Berke Özer, Osman Ertuğrul Çetin, Serdar Aziz, Attila Szalai, Marcel Tisserand, Nazım Sangare, Bright Osayi-Samuel, Ferdi Kadıoğlu, Luiz Gustavo, Jose Sosa, Mert Hakan Yandaş, Fatih Yiğit Şanlıtürk, Mesut Özil, Miha Zajc, Muhammed Gümüşkaya, Arda Güler, Enner Valencia

İlk maçın ardından düzenlenen basın toplantısına genç yetenekler Arda Güler ve Muhammed Gümüşkaya ile birlikte çıkan Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, genç futbolcular için şunları söylemişti: “Ben Porto’da çalıştığımda beş yıl altyapıda görev aldım. Çok net söyleyebilirim. Arda Güler karakter ve kalitesinde çok az oyuncu gördüm. Muhammed ve Arda Güler, Türk futbolu için çok önemli futbolcular olacaklar.”

Galatasaray, İstanbul’da tur arayacak

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Play-Off rövanş maçında Danimarka temsilcisi Randers’ı konuk edecek.

Sarı-kırmızlılar, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda, saat 21.00’de sahaya çıkacak. Karşılaşmada Belarus Futbol Federasyonu’ndan Aleksei Kulbakov düdük çalacak. Mücadele D Smart’tan yayınlanacak. 

Danimarka’daki ilk müsabakadan 1-1’lik beraberlik ile ayrılan Galatasaray, rövanşı kazanması halinde üst tura adını yazdıracak. Maçın berabere bitmesi durumunda, uzatmaya gidecek karşılaşma da eşitlik bir kez daha bozulmazsa turu geçen taraf seri penaltı atışlarıyla belirlenecek. 

Galatasaray’da beş futbolcu, Randers maçında forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılılarda takım arkadaşı Kerem Aktürkoğlu’na saldırdığı için kadro dışı bırakılan Marcao’nun yanı sıra UEFA’ya bildirilen listede bulunmayan Alexandru Cicaldau, Victor Nelsson ve Olimpiu Morutan ile lisansı çıkarılamayan Oğulcan Çağlayan maçın kadrosunda yer alamayacak. Arda Turan ise sakatlığı nedeniyle karşılaşmada forma giyemeyecek. 

Geçen hafta oynanan ve 1-1’lik eşitlik ile sonuçlanan Randers-Galatasaray karşılaşmasının özet görüntüleri:

https://www.youtube.com/watch?v=DGNMgv8s5vk

Trabzonspor, sürpriz peşinde 

Trabzonspor, UEFA Konferans Ligi Play-Off turu rövanş maçında İtalya deplasmanına konuk olacak. 

Bordo-mavililer, Roma Olimpiyat Stadyumu’nda, saat 20.00’de İtalya temsilcisi Roma ile karşı karşıya gelecek. Karşılaşmayı, Sırbistan Futbol Federasyonu’ndan Srdjan Jovanovic yönetecek. Mücadele, ATV ekranlarından yayınlanacak.

Sahasında oynadığı ilk karşılaşmada Roma’ya 2-1’lik skor ile mağlup olan Trabzonspor, deplasmanda rakibini iki farklı mağlup etmesi durumunda adını gruplara yazdıracak. Bordo-mavililerin tek farklı galibiyetlerinde maç uzatmalara gidecek. Roma’nın galibiyeti ve beraberliklerde ise ev sahibi tur atlayacak. 

Trabzonspor’un UEFA Konferans Ligi kadrosunda şu oyuncular yer alıyor:

Uğurcan Çakır, Erce Kardeşler, Taha Tepe, İsmail Köybaşı, Hüseyin Türkmen, Vitor Hugo, Edgar, Bruno Peres, Serkan Asan, Berat Özdemir, Yusuf Sarı, Dorukhan Toköz, Abdülkadir Ömür, Anastasios Bakasetas, Trondsen, Marek Hamsik, Yunus Mallı, Murat Cem Akpınar, Abdulkadir Parmak, Nwakaeme, Koita, Djaniny, Gervinho, Cornelius, Siopis. 

Geçen hafta Trabzonspor ile Roma arasında oynanan ve İtalya temsilcisinin 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın özet görüntüleri:

Demir Grup Sivasspor’un rakibi Kopenhag

Demir Grup Sivasspor, UEFA Konferans Ligi Play-Off rövanş maçında Danimarka deplasmanına çıkacak.

Rıza Çalımbay’ın öğrencileri, Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da bulunan Parken Stadyumu’nda, saat 20.00’de Kopenhag’ın konuğu olacak. Karşılaşmayı, Belçika Futbol Federasyonu’ndan Lawrence Visser yönetecek. Mücadele TRT Spor ekranlarından yayınlanacak. 

Sahasında oynadığı ilk karşılaşmada Kopenhag’a 2-1’lik skor ile boyun eğen Demir Grup Sivasspor, deplasmanda rakibini iki farklı skor ile mağlup etmesi durumunda adını gruplara yazdıracak. Kırmızı-beyazlı ekibin bir farklı kazandığı skorlarda maç uzatmalara gidecek. Kopenhag’ın galibiyeti ve beraberliklerde ise ev sahibi tur atlayacak.

Geçen hafta oynanan ve Kopenhag’ın 2-1’lik üstünlüğü ile tamamlanan karşılaşmanın özet görüntüleri:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.