Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Süper Lig’de üçüncü hafta, bugün oynanacak maçlarla başlıyor – Lider Altay Fenerbahçe’yi ağırlarken, Beşiktaş ve Galatasaray müsabakalarına İstanbul’da çıkacak

Süper Lig’de üçüncü hafta, bu akşam (27 Ağustos) oynanacak iki maçla başlıyor. Geçen hafta Fenerbahçe deplasmanından 2-0 mağlup dönen Fraport TAV Antalyaspor, saat 20:30’da evinde ilk iki haftada bir puan toplayabilen Çaykur Rizespor’u ağırlayacak. 26 yıl aranın ardından yükseldiği Süper Lig’de henüz galibiyetle tanışamayan Adana Demirspor, Yeni Adana Stadyumu’nda sezona ikide ikiyle başlayan beş takımdan biri olan İttifak Holding Konyaspor’u ağırlayacak.

Beşiktaş, evinde VavaCars Fatih Karagümrük’ü konuk ediyor

Süper Lig’in üçüncü haftasında Beşiktaş, 28 Ağustos Cumartesi günü saat 21:45’te Vodafone Park’ta VavaCars Fatih Karagümrük’ü konuk edecek. Maçta Cüneyt Çakır düdük çalacak. 

Sezona 3-0’lık Çaykur Rizespor galibiyetiyle etkileyici bir başlangıç yapan son şampiyon, ikinci haftada Erol Bulut yönetimindeki Gaziantep FK deplasmanından golsüz beraberlikle ayrıldı. Gaziantep FK karşılaşmasında topsuz alanda kendini yere bıraktıktan sonra hastaneye götürülen Fabrice N’Sakala’yla ilgili hafta içinde açıklama yapan Beşiktaş Kulübü Sağlık Kurulu Koordinatörü Tekin Kerem Ülkü, “N’Sakala’nın genel sağlık durumu gayet iyi. Ona bırakırsak bir an önce antrenmana çıkmak isteyecek kadar istekli” dedi.

Şampiyonlar Ligi’nde C Grubu’nda yer alacağı ve rakipleri belli olan siyah-beyazlı ekip, milli araya kazanarak girmek istiyor.

32 yaşındaki İtalyan teknik direktör Francesco Farioli önderliğindeki VavaCars Fatih Karagümrük ise ilk iki hafta sonunda topladığı dört puanla puan tablosunda sekizinci sırada yer alıyor. Süper Lig’in açılış haftasında yeni transferi Ahmed Musa’nın damga vurduğu, haftanın dikkat çeken maçında Gaziantep FK’yı 3-2 mağlup eden Fatih Karagümrük, geçen hafta ise Rizespor ile deplasmanda berabere kaldı. İstanbul ekibi hafta içinde Celta Vigo’dan Emre Mor’u bir yıllığına kiraladığını açıkladı.

Galatasaray, deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşacak

Galatasaray, Fırat Aydınus’un yöneteceği maçta, 29 Ağustos Pazar günü saat 19:15’te Randers maçını oynadığı Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda Kasımpaşa’ya konuk olacak.

Geçen hafta 88. dakikada Luyindama’nın attığı golle 1-0 geriye düştüğü Atakaş Hatayspor maçını 2-1 kazanan Galatasaray, ilk hafta ligin yeni takımı GZT Giresunspor deplasmanından 2-0’lık galibiyetle dönmüştü. Süper Lig’de ilk iki haftadan galibiyetle ayrılan beş takımdan biri olan sarı-kırmızılılar, hafta içi Romanya’nın FSCB takımından Olimpiu Morutan’ı transfer ettiğini açıkladı. Galatasaray’ın yeni transferlerinden 21 yaşındaki Barış Alper Yılmaz, Randers karşılaşmasının ikinci yarısında oynadığı etkili futbolla dikkat çekti.

Ligin açılış haftasında deplasmanda Atakaş Hatayspor’la 1-1 berabere kalan Kasımpaşa, ilk haftada teknik direktör değişikliğine giden iki takımdan biri takımı oldu. Şenol Can ile yollarını ayıran lacivert-beyazlılar, ikinci haftada, Süper Lig’de son olarak 2018-2019’da Akhisarspor’u çalıştıran Cihat Arslan yönetimindeki ilk maçında evinde GZT Giresunspor’u 2-0 mağlup etti.

Fenerbahçe, ligin lideri Altay’a konuk oluyor

Fenerbahçe, ilk iki haftayı galibiyetle kapatan beş takımın ikisinin karşılaşacağı maçta, 29 Ağustos Pazar günü 21:45’te Bornova Aziz Kocaoğlu Stadyumu’nda Altay’a konuk olacak. Maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu.

Ligin ilk haftasında deplasmanda Adana Demirspor’u 1-0 mağlup eden Fenerbahçe, geçen hafta Fraport TAV Antalyaspor’u 89. dakikadan sonra bulduğu iki golle 2-0 mağlup etti. İlk iki haftada gol yemeden puan cetvelinde dördüncü sırada yer alan sarı-lacivertli ekip, hücumda pozisyon üretmekte zorlandığı üç resmi maçın ardından hafta içinde HJK Helsinki deplasmanında beş gol attı. 18 yaşındaki Fatih Şanlıtürk’ün de Muhammed Gümüşkaya ve Arda Güler’e katılarak sonradan oyuna girdiği maçta skora katkı yaptığı Fenerbahçe’de, Mert Hakan Yandaş sezonun ilk resmi maçına çıktı.

18 yılın ardından Süper Lig’e dönen Altay ise ilk iki haftanın en dikkat çeken takımı oldu. 71 yaşındaki Mustafa Denizli yönetimindeki Altay, ilk haftada yeni transferi 26 yaşındaki Fildişi Sahilli forvet Daouda Bamba’nın iki gol attığı karşılaşmada Yukatel Kayserispor’u 3-0 mağlup etti. İkinci haftada, geçen sezonun başarılı takımı, Çağdaş Atan yönetimindeki Aytemiz Alanyaspor’a konuk olan Altay, rakibini 4-1 mağlup etti ve üçüncü hafta öncesinde ligin lideri konumunda bulunuyor. İlk iki haftada yedi gol atan Altay, bu istatistikte Trabzonspor ile birlikte zirvede yer alıyor.

Trabzonspor, GZT Giresunspor deplasmanında

Hafta içinde Roma deplasmanında yaşadığı 3-0’lık mağlubiyetle Avrupa kupalarına veda eden Trabzonspor, Ali Şansalan’ın yöneteceği maçta bir diğer Karadeniz temsilcisi GZT Giresunspor’a konuk olacak. Çotanak Spor Kompleksi’nin ev sahipliği yapacağı karşılaşma, 29 Ağustos Pazar günü saat 21:45’te oynanacak.

Jose Mourinho’nun oyun ve kadro kalitesini övdüğü Trabzonspor, ligin ilk haftasında yedi gol bularak altı puan aldı. Süper Lig’in açılış haftasında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor’u yeni transferleri Gervinho ve Marek Hamsik’in de gol bulduğu karşılaşmada deplasmanda 5-1 mağlup etti. İkinci haftada Avrupa macerası noktalanan bir diğer temsilcimiz Sivasspor’u konuk eden Trabzonspor, sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldı. Takımın kritik oyuncuları Anthony Nwakaeme ve Bakasetas iki haftada da gol buldu.

Ligin ilk iki haftasında mağlubiyet yaşayan üç takımdan biri olan GZT Giresunspor, puan cetvelinde son sırada yer alıyor. İki maçta gol bulamayan tek takım olan Giresunspor ilk hafta evinde Galatasaray’a, ikinci hafta ise Kasımpaşa’ya deplasmanda 2-0 mağlup oldu.

Süper Lig’de üçüncü haftanın fikstürü:

Süper Lig’de üçüncü hafta öncesi puan durumu: 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.