Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde kura heyecanı: Fenerbahçe’nin rakipleri Olympiakos, Frankfurt, Antwerp – Galatasaray’ın rakipleri Lazio, Lokomotif Moskova, Marsilya

UEFA Avrupa Ligi grup kuraları, bugün (27 Ağustos) İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde çekildi. UEFA Genel Sekreter Yardımcısı Giorgio Marchetti ve geçen sezon Avrupa Ligi’nde zafere ulaşan Villarreal’in eski futbolcuları Andres Palop ile Marcos Senna kura çekimine eşlik eden isimler oldu.

Fenerbahçe ve Galatasaray’da hedef üst turlara çıkabilmek

Kura çekimine üçüncü torbadan katılan Fenerbahçe, D Grubu’nda Yunanistan’dan eski futbolcusu Mathieu Valbuena’nın da forma giydiği Olympiakos, Almanya’dan Eintracht Frankfurt ve Belçika’dan Antwerp ile birlikte yer aldı. Dördüncü torbadaki Galatasaray ise E Grubu’nda İtalya’dan Lazio, Rusya’dan Lokomotiv Moskova ve Fransa’dan Cengiz Ünder’in de forma giydiği Olympique Marsilya ile eşleşti.

UEFA Avrupa Ligi’nde yeni format

Bu sezon Avrupa Ligi’ndeki takım sayısı 48’den 32’ye düşürülürken, ekipler ligde dörderli sekiz gruba ayrıldı. Grup birincileri doğrudan son 16 turuna yükselecek. Gruplarını ikinci sırada tamamlayanlar, UEFA Şampiyonlar Ligi’nin grup üçüncüleriyle Avrupa Ligi play-off’larına katılarak son 16 turuna kalma mücadelesi verecek.

Avrupa Ligi gruplarını üçüncü sırada tamamlayan ekipler ise yoluna UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde devam edecek.

Takımlar, grup aşamasından sonra iki maçlı eleme usulüyle oynanacak eşleşmelerden galip çıkarak finale yükselmeye çalışacak.

Grup maçları, 16 Eylül’de başlayıp 9 Aralık’ta sona erecek. Son olarak İspanya temsilcisi Villarreal’in müzesine götürdüğü kupanın finali, 18 Mayıs 2022’de İspanya’nın Sevilla şehrindeki Ramon Sanchez-Pizjuan Stadı’nda oynanacak.

Avrupa Ligi’nde geçen sezonun futbolcusu Moreno

Avrupa Ligi’nde 2020-2021 sezonunun en iyi futbolcusu da, kura çekimi öncesi açıklandı. Villarreal’in golcü futbolcusu Gerard Moreno, ödülün sahibi oldu.

UEFA Avrupa Ligi grupları şöyle şekillendi:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.