Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

6. Avrupa İmmünoloji Kongresi, Türk İmmünoloji Derneği’nin organizasyonuyla 1 Eylül’de başlıyor: Kongreye Prof. Dr. Uğur Şahin de katılacak

Avrupa İmmünoloji Kongresi’nin (ECI 2021) altıncısı, 1-4 Eylül 2021 tarihlerinde Türk İmmünoloji Derneği’nin organizasyonuyla çevrimiçi yapılacak. Dr. Özlem Türeci ile birlikte mRNA aşısını geliştiren Prof. Dr. Uğur Şahin de kongrede bir konuşma yapacak. Medyascope’a konuşan Kongre Başkanı Prof. Dr. Günnur Deniz, “Kongrede aşı ve koronavirüs bütün yönleriyle tartışılacak. Aşının dünyada adil dağıtılıp dağıtılmayacağı ile ilgili bile bir oturumuz var” dedi. 

Kongreye 60 ülkeden 550 bilim insanı katılacak

Bağışıklık bilimi (immünoloji) ile ilgili bilim insanlarını bir araya getiren Avrupa İmmünoloji Kongresi’nin (ECI 2021) altıncısı, 1-4 Eylül günlerinde Türk İmmünoloji Derneği’nin organizasyonuyla çevrimiçi yapılacak. Kongrenin başkanlığını, Türk İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve geçmiş dönem başkanı, İstanbul Üniversitesi Aziz Sancar Deneysel Tıp Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Günnur Deniz, bilimsel program komitesi başkanlığını ise Türk İmmünoloji Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve gelecek dönem başkanı, Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Gürsel yürütecek.

60 farklı ülkeden 550 bilim insanının konuşma yapacağı kongrede geçen üç yıl içinde immünoloji alanında öne çıkan gelişmeler 106 farklı oturumda tartışılacak. Kongrenin açılış konuşmasını Nobel ödüllü İngiliz bağışıklık bilimci Prof. Peter J. Ratcliffe yapacak. Kongrede öne çıkan diğer konuşmacılar arasında yine Nobel ödüllü Prof. Dr. Jules A. Hoffmann, Francis Crick Enstitüsü baş araştırmacılarından Prof. Brigitta Stockinger ve İsviçre Alerji ve Astım Araştırma Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Cezmi Akdiş bulunuyor.

Kongre başkanı Prof. Günnur Deniz, dört ana bölümden oluşacak olan bilimsel programdaki oturumların, hem temel bağışıklık bilimindeki gelişmeleri hem de bu gelişmelerin enfeksiyonlardan kansere farklı hastalıkların tedavisindeki uygulamalarını kapsayacak şekilde planlandığını belirtti. Koronavirüs salgınının farklı yönleriyle ele alınacağı oturumlar da kongrenin önemli bir kısmını kapsayacak.

Prof. Dr. Uğur Şahin konuşma yapacak

Kongredeki koronavirüs oturumlarında tüm dünyada yapılan aşı geliştirme çalışmaları detaylı olarak ele alınacak. Dr. Özlem Türeci ile birlikte geliştirdikleri mRNA aşısı sayesinde pandemi ile mücadelede büyük rol oynayan Prof. Dr. Uğur Şahin de kongrede bir konuşma yapacak. Ayrıca, Türk İmmünoloji Derneği üyeleri, ODTÜ’den Prof. Dr. Mayda Gürsel ve Bilkent Üniversitesi’nden Prof. Dr. İhsan Gürsel’in birlikte geliştirdikleri ve klinik deneme aşamasında olan yerli VLP aşısıyla ilgili güncel sonuçlar da paylaşılacak.

Koronavirüs ve aşı tüm yönleriyle tartışılacak”

Medyascope’a konuşan Prof. Dr. Günnur Deniz, kongrede koronavirüsün tüm yönleriyle ele alınacağını belirtti:

“Kongrede aşı ve koronavirüs her türlü yönüyle tartışılacak. Aşının dünyada adil dağıtılıp dağıtılmayacağı ile ilgili bile bir oturumuz var. Dernek olarak bu kongreyi düzenlemek için çok uğraştık. Türkiye’de böyle bir kongreyi düzenlemek çok zor. Koronavirüs pandemisi döneminde immünolojinin adı duyulmaya başlandı. Daha önce immünolojinin ne olduğunu insanlar bilmiyordu. Bu dönem immünologlar yoğun olarak koronavirüs üzerine çalıştılar. Bu çerçevede hem koronavirüsle ilgili tartışmaların yapılacağı hem de genel olarak immünolojinin Avrupa ve dünya çapında tartışılacağı bir kongre olacağı için çok mutluyuz. Avrupa kongresi çevrimiçi olarak ilk kez düzenleniyor, onu da biz yapıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.