Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri’nden “Dünya Kayıplar Günü” çağrısı: “Kayıp yakınlarına yaşatılan hukuksuzluk ve işkenceye son verin”

Cumartesi Anneleri ve İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi Gözaltında Kayıplara Karşı Komisyonu, 30 Ağustos Dünya Kayıplar Günü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. Gözaltında kaybedilenlere ilişkin soruşturmalarda cezasızlığa son verilmesi istenen açıklamada, “Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere devleti yönetenlere, kayıp yakınlarına yaşatılan hukuksuzluk ve işkenceye son verme çağrısında bulunuyoruz” denildi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Ağır bir vahşet, sonsuz bir yas ve işkence taşısa da, hikayemiz aslında zulme ve inkara karşı yürütülen hakikat ve adalet mücadelesidir.

Bugün Dünya Kayıplar Günü.

Yargı makamlarına, mevcut cezasızlığa son vererek, gözaltında kaybetmelere ilişkin soruşturma ve kovuşturmaları tarafsızlık ve cesaretle yürütmeleri çağrısında bulunuyoruz.

Bugün Dünya Kayıplar Günü.

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere devleti yönetenlere, kayıp yakınlarına yaşatılan hukuksuzluk ve işkenceye son verme çağrısında bulunuyoruz.

Bugün Dünya Kayıplar Günü.

İktidara, Birleşmiş Milletler Bütün Kişilerin Zorla Kaybedilmeden Korunmasına Dair Sözleşme’yi derhal imzalama ve uygulama çağrısında bulunuyoruz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.