Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (18): Türkiye’de konut kiralarının en çok arttığı şehir olan İzmir’de kira artışlarının en yüksek olduğu beş ilçe

Türkiye’de yüksek enflasyon, döviz kurlarındaki artış ve salgının etkisiyle son yıllarda pek çok alanda fiyat artışları yaşandı. Ev kiraları da fiyatların en çok yükseldiği alanlardan. İngiltere merkezli emlak danışmanlık şirketi The Knight Frank’in 2021 yılı için yaptığı araştırmaya göre İzmir, yüzde 33,9’luk artışla dünyada konut kiralarının en çok yükseldiği şehir. Araştırmada Ankara ikinci, İstanbul da dördüncü sırada bulunuyor. Endeksa.com’dan incelediğimiz kira endeksi verilerine göre, listenin zirvesinde bulunan İzmir’de son bir yılda kiraların en çok arttığı beş ilçeyi derledik. 

1) GÜZELBAHÇE 

Güzelbahçe, son yıllarda İzmir’in en revaçta olan ilçelerinden. İzmir Körfezi’nin güneyinde yer alan ilçe hem Çeşme ve Urla gibi popüler ve turistik bölgelere hem de şehir merkezine yakın. Güzelbahçe’de bir yıldaki kira artışı yüzde 47,11.

2) ÇİĞLİ

İzmir’in kuzeyinde yer alan ilçee inşaat sektörü son yıllarda oldukça gelişti. Çiğli, İzmir Doğal Yaşam Parkı ve Türk Hava Kuvvetleri’nin Hava Eğitim Komutanlığı’na bağlı 2. Ana Jet Üs Uçuş Eğitim Merkez Komutanlığı’na ev sahipliği yapıyor. 30 Ekim 2020’de meydana gelen depremden en çok etkilenen Bayraklı’da evlerini kaybeden depremzedelerin Çiğli’yi tercih etmesi kira artışındaki en önemli nedenlerden biri. Çiğli’de kiralar son bir yılda yüzde 38,24 arttı. 

3) TORBALI

İzmir’in güneydoğusunda yer alan ilçe, İzmir Adnan Menderes Havaalanı ve Ege Serbest Bölgesi’ne 30 kilometre mesafede bulunuyor. Kira artışlarındaki en önemli etkenlerden biri 2016 yılında İzmir Banliyö Sistemi’nin (İZBAN) ilçeye ulaşması. Torbalı’da son bir yıldaki ortalama kira artışı yüzde 34,87.

4) MENEMEN

İzmir’in kuzeyinde yer alan, şehir merkezine 28 kilometre uzaklıkta ve yaklaşık 130 bin nüfuslu ilçe son yıllarda memur ve işçilerin rağbet göstermesiyle kira fiyatlarının en çok arttığı ilçelerden biri. Son bir yıldaki kira artış oranı yüzde 34,81.

5) URLA
İzmir’in en turistik ilçelerinden biri olan Urla, doğal güzellikleri ve deniziyle dikkat çekiyor. Urla’nın popülaritesindeki artış kiralara da yansıyor: Son bir yıldaki artış yüzde 34,21

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.