Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Koronavirüs salgınında günlük ölüm sayıları 300’e yaklaştı – Prof. Dr. Tacettin İnandı: “Önümüzdeki dönemde ölüm sayılarındaki artış devam edecek, bu endişe verici bir durum”

1 Eylül 2021 verilerine göre, koronavirüs salgınında 23 bin 949 yeni vaka tespit edilirken, 290 kişi hayatını kaybetti. Ölümlerde, kısıtlamaların kalktığı ve normalleşmenin başladığı günden yani 1 Temmuz’dan bu yana en yüksek sayıya ulaşıldı. 1 Temmuz – 1 Eylül günleri arasında yedi bin 268 kişi koronavirüsten öldü. Ölüm sayılarındaki artışı, aşılamadaki gidişatı, PCR testi zorunluluğunu ve sonbahardaki olası tabloyu Halk Sağlığı Uzmanları Derneği (HASUDER) Bulaşıcı Hastalıklar Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Tacettin İnandı ile konuştuk. Vaka sayılarındaki durağanlığın kafalarda soru işareti yarattığını söyleyen İnandı, “Önümüzdeki dönemde ölüm sayılarında artış olacak. Bu endişe verici bir durum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.