Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güvenoylamasında sınıfta kalmıştı – Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden Naci İnci’ye mesaj: “‘Utanmıyor musunuz’ sorusuna cevap veremeyen kayyum rektör kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreni bugün YouTube üzerinden çevrimiçi düzenlendi. Yorumların kapatıldığı tören, atanan rektör Prof. Dr. Naci İnci’nin konuşmasıyla başladı.

Prof. Dr. Naci İnci

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden bir grup öğrencinin kurduğu “Pols302” isimli grubun Twitter hesabından, Naci İnci’nin konuşmasına tepki olarak bir video yayınlandı. “Parçası olduğumuz 154. Mezuniyet Töreni’nde rektör unvanıyla yer alacak Naci İnci için bir video hazırladık” diyen ekip, “Yeni kayyum rektör Naci İnci kimdir?” başlıklı videoyu İnci’nin törende konuştuğu esnada paylaştı.

Videoda konuşan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, “Naci İnci kimdir?” sorusuna şu yanıtları verdi:

“Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi’nde sekiz senedir ders veren öğretim görevlisi Feyzi Erçin‘in görevine son veren kişidir.

Naci İnci, vekaleten atandığı rektörlük görevinin ilk gününde Boğaziçi Üniversitesi’nde 14 yıldır ders veren akademisyen Can Candan’ın görevine son veren kişidir.

Naci İnci, Cinsel Tacizi Önleme Komisyonu’nun (CİTÖK) Ofis Koordinatörü Cemre Baytok‘un görevine “hizmete gerek kalmadığı ve kendisine başka pozisyon bulunamadığı” gerekçesiyle son veren kişidir.

Naci İnci, Boğaziçi Üniversitesi’nden çıkan toplam 19 rektör adayı arasından güvenoyu alamamış iki kişiden birisidir.

Naci İnci, akademik alanı fizik olmasına rağmen Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü’nü kabul eden kişidir.

Naci İnci, öğrenciler hakkında açılmasına vesile olduğu soruşturmalarda disiplin kurulu başkanlığı yaparak öğrencilerin burslarının kesilmesine sebep olan kişidir.

Naci İnci, öğrencilerin ‘Utanmıyor musunuz?’ sorusuna hiçbir cevap sunamamış kişidir.”

Naci İnci akademisyenlerin oylamasında sınıfta kalmıştı

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, önceki atanmış rektör Prof. Dr. Melih Bulu’nun görevden alınmasının ardından yeni rektör ataması öncesinde, desteklemeyecekleri rektör adaylarını “güvensizlik oylamasıyla” belirlemişti. Rektör adaylığını açıklayan 19 profesörün değerlendirildiği oylamada, atanmış rektör vekili Naci İnci ve rektör yardımcısı Gürkan Kumbaroğlu güvensizlik oyu almıştı. Akademisyenlerin belirttiği görüşe rağmen, 21 Ağustos’ta Cumhurbaşkanlığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü’ne Naci İnci atanmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.