Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile zırhlı araçların neden olduğu ölümler ve “cezasızlık politikası”: “Faili kamu görevlisi olan bütün suçlarda failler büyük bir korumadan faydalanıyor”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Şırnak’ta yedi yaşındaki Miraç Miroğlu’nun bir zırhlı aracın çarpması nedeniyle hayatını kaybetmesini ve bu tip olayların son yıllarda artmasının nedenlerini değerlendirdi. En önemli sorunun hükümetin siyasi tercihleri olduğunu belirten Tanrıkulu, kalıcı çözüm için hükümetin güvenlikçi politikalardan vazgeçmesi gerektiğini söyledi.

“Faili kamu görevlisi olan bütün suçlarda failler büyük bir korumadan faydalanıyor”

Bu tip olayların artmasındaki önemli faktörlerden birinin “cezasızlık politikası” olduğunu belirtilen Tanrıkulu, “Faili kamu görevlisi olan bütün suçlarda failler büyük bir korumadan faydalanıyor. İşkence, kötü muamele gibi olaylarda da bunlar yaşanıyor. Yargını koruması olmasa bu tip olaylarda da diğer insan hakları ihlalleri konusunda da güvenlik güçleri bu kadar pervasız olmaz. Bu bir devlet politikasıdır” dedi.  

“Devletin bütün güvenlik aygıtlarını hayatımızın bir parçası olarak zihnimize yerleştirmeye çalışan bir anlayış var”

Ülkedeki politik atmosferi, “Çatışma ve güvenlikçi politikalar AKP’nin 2015’ten sonraki siyasetinin ana yöntemi oldu. Devletin bütün güvenlik aygıtlarını günlük hayatımızın bir parçası olarak zihnimize yerleştirmeye çalışan bir anlayış var. Bu bir devlet politikası. Bunları görmediğimiz bir dönem yok” sözleriyle özetleyen Tanrıkulu “Baskı ve zulümle hiçbir iktidar ayakta kalamamıştır” diye konuştu.  

“Zırhlı araçlar çatışma olmayan yerlerde kullanılmamalı”

Son olarak zırhlı araçların kullanımı için özel bilgi gerektiğini ve araç kullanıcılarının daha iyi seçilmesinin önemini vurgulayan Tanrıkulu, zırhlı araçların çatışma olmayan yerlerde kullanılmaması gerektiğini söyledi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.