Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (84): LGBTİQ+ Meclisleri’nden Öykü Ilgın ile 19. İstanbul Onur Yürüyüşü’ne katılan sekiz kişiye açılan dava

LGBTİQ+ Meclisleri’nden Öykü Ilgın ile 19. İstanbul Onur Yürüyüşü’ne katılan sekiz kişiye açılan davayı konuştuk.

19. İstanbul Onur Yürüyüşü’ne katılan sekiz LGBTİQ+ Meclisleri üyesine üç yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. LGBTİQ+  Meclisleri’nden davada yargılanan bir üye Medyascope‘a konuştu, “Bizi yıldıracaklarını zannediyorlar ama karşılarında mücadele eden, politika üreten LGBTİQ+lar var” dedi.

Alice Oseman’ın iki genç erkeğin hayatını ve aşklarını anlattığı, “Kalp Çarpıntısı” kitabı hakkında soruşturma açıldığı iddialarını ekranlarımıza taşımıştık. Kitabın birinci ve ikinci cildi, 8 Eylül’de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından “muzır” ilan edildi. Kararı Çocuk Hakları Aktivisti ve Kaos GL yazarı Hatice Kapusuz, Medyascope’a değerlendirdi

Editör: Gamze Elvan 

Prodüktör: Özgün Özgül

Katkı sağlayan: İlayda Öykü Biberoğlu, İbrahim Yayan 

Reji: Meryem Melek Köse, Özge Elvan

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.