Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çalışan sayısı 287 bin kişi azalmıştı: Temmuzda sanayi üretimi, hazirana göre yüzde 4,2 geriledi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre, Temmuz 2021’de sanayi üretimi yıllık yüzde 8,7 oranında arttı ancak aylık olarak yüzde 4,2 oranında azaldı.

Yıllık artışta başı, yüzde 15,2 ile madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi çekerken, bir önceki yılın aynı ayına göre, elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 11,7, imalat sanayi sektörü endeksi de yüzde 7,9 oranında yükseldi.

Aylık azalışta ise haziran ayına göre imalat sanayi sektörü endeksindeki %5, madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksindeki yüzde 1,8 azalış etkili oldu. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise temmuzda bir önceki aya göre yüzde 4,5 arttı.

Sanayi üretimi verilerindeki bir çarpıcı gösterge ise yüksek teknoloji üretimindeki aylık yüzde 22,4, yıllık yüzde 8,1 oranındaki gerileme. Makine, teçhizat ve benzeri sermaye malı üretiminin de aylık yüzde 11,6, yıllık yüzde 2,5 gerilediği görülüyor. Temmuzda beyaz eşya, kahverengi eşya, elektronik ürünler, otomobil ve benzeri dayanıklı tüketim malı üretiminde de hazirana göre yüzde 7,3 oranında gerileme söz konusu.

Yine TÜİK’in açıkladığı verilere göre Temmuz 2021’de istihdam edilenlerin sayısı da hazirana göre sanayi sektöründe 287 bin kişi azalmıştı. Türkiye’de istihdam edilenlerin yüzde 20,7’si sanayi sektöründe.

Öte yandan Temmuz 2021’de sanayi sektörünün cirosu da haziran ayına göre yüzde 1,8 oranında azaldı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.