Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 10 gün önce TCDD Genel Müdürlüğü görevine atanan Murat Atik istifa etti

Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 10 gün önce Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürlüğü’ne atanan Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik istifa etti . Medyascope’un TCDD yetkililerinden aldığı bilgiye göre Atik, dün akşam (14 Eylül) istifasını verdi. Atik’in yerine göreve vekaleten Genel Müdür Yardımcısı Metin Akbaş atandı. Akbaş’ın göreve asil olarak atanması bekleniyor. 

3 Eylül tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarında, TCDD Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Uygun görevden alınmış, yerine Sun Group Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkerim Murat Atik getirilmişti. TCDD ile 4 Nisan’da, “40 milyon euroluk özelleştirme sözleşmesi” imzalayan ve beş ay sonra TCDD’nin başına getirilen Atik, istifasının gerekçesine ilişkin bir açıklama yapmadı.

Atamasının ardından, Atik’in Adnan Oktar Organize Suç Örgütü‘nün eski üyesi olduğu, örgüte açılan davalarda sanık olarak yargılandığı ortaya çıkmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.