Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Üniversite öğrencilerinden kalmadıkları eylül ayının yurt ücretleri istendi-Öğrenciler sosyal medya üzerinden tepki gösterdi: “Barınmadım, yemeğini yemedim, yatağında yatmadım ama ödeme yapmak zorundayım”

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında kalan öğrenciler kendilerinden kalmadıkları eylül ayının ücretinin talep edilmesine sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. 225-270 Türk Lirası tutarında ücret talep edilen üniversite öğrencileri sosyal medyada “Öğrenciye destek olacağınıza gözünüz hâlâ elimizdeki üç kuruş parada” mesajını paylaştı.  

Medyascope’a konuşan üniversite öğrencisi Ayşe (*), eylül ayına ilişkin ücret talebinin ne zaman geldiğini bilmediğini, kendisine herhangi bir uyarı yapılmadığını söyledi. Ücret talebini tesadüf eseri gördüğünü belirten Ayşe, “Bu tür haksızlıklara ve hakkımızı sosyal medyada aramaya alıştık. Tek temennimiz umarım bu saçma sapan şeyi uygulamaktan vazgeçmeleri. Bu ödemenin tek bir mantıklı yanı yok” dedi. 

Eylül ayına ilişkin talep edilen ücretle ilgili KYK yurt sekreterliğinin bilgisinin olmadığını öğrenen Ayşe, şunları söyledi: 

Yurt sekreterinin 225 TL’nin ne olduğu hakkında hiçbir fikri yok. Daha önce ödemedigim bir ücret veya güvence bedeli olabileceğini söylediler. Ancak sisteme giriş yaptıgımda yatak ücreti olarak çıkıyor ve bunu ödememe gibi bir ihtimal yok. Ben her şeyi eksiksiz yatırdığıma eminim. Güvence bedeli olabileceğini söyledi ancak biz bu ücreti bu senenin başında 61 TL depozito olarak yatırdık zaten.” 

Sosyal medya üzerinden tepki gösteren bir üniversite öğrencisi, kendisinden 270 TL ücret talep edildiğini söylerken öğrenciler tepkilerini, “Yurtta barınmadığım bir ayın ücretini neden ödüyorum? Ücret belirli bir hizmet karşılığında ödenmez mi? Bu öğrenci nefreti neden?” diye sorarak dile getirdi. 

“1,5 yılda yurt ücreti 280 TL’den nasıl 500’e çıktı”

KYK yurtlarına yapılan zamma da tepki gösteren öğrenciler, KYK yurtlarının 500 TL olmasına ve alınan depozito ücretlerine ilişkin, “Bu öğrenci barındırmak değil resmen öğrenci soymak” paylaşımlarını yaptı. 

https://twitter.com/ihtiyar1genc/status/1437497273911500806

*Röportaj yapılan kişinin ismi değiştirilmiştir.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.