Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Patronlarının şiddet uyguladığı çocuk yargılanıyor – Avukat Elif Tuğba Şahin: “Çocuk beraat etmeli, patronlar indirimsiz ceza almalı”

Ş.C.K. (16), 8 Mart 2021 tarihinde yevmiyesini almak için gittiği dükkanda patronları A.A. ve A.S. tarafından darp edilmişti. Ş.C.K.’nın patronları tarafından gördüğü şiddete ilişkin dördüncü duruşma yarın (16 Eylül)  Afyonkarahisar 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılacak. Son duruşmada savcı, Ş.C.K.’nın da cezalandırılmasını talep etmişti. Medyascope’a konuşan Ş.C.K.’nın avukatı Elif Tuğba Şahin, müvekkilinin beraat etmesini, sanıkların ise indirimsiz ceza almasını beklediklerini söyledi. 

Afyonkarahisar’da meydana gelen olayda, ödenmeyen yevmiyesini almak için 8 Mart 2021’de çalıştığı balıkçı dükkanına giden Ş.C.K. (16), patronları A.A. ve A.S. tarafından darp edilmişti. Çocuk işçi Ş.C.K. olayı Medyascope’tan Hazar Dost’a yaptığı şöyle anlatmışt: “7 Mart günü öğle saatlerinde beni arayarak ‘Eleman yok, bugün gel çalış, paranı da veririz”’ dediler. Ben de çalışmaya gittim. Akşama kadar çalıştım. Sonra içki içmeye başladılar. Beni de arabayla çekirdek almaya gönderdiler. Marketten döndükten sonra beni darp etmeye başladılar. Döverken sürekli hakaret ve küfür ediyorlar, ‘Bizim yüzlerce şahidimiz olur, sana kimse inanmaz’ diyorlardı.”

10 Mart’ta tutuklanan A.A., 16 Nisan’daki ilk duruşmada serbest bırakıldı. Haklarında iddiname hazırlanan A.A. ve A.S., “cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmakla” suçlandı. Öte yandan Ş.C.K. hakkında da “haksız yere elde bulundurulan anahtarla kilit açmak suretiyle gece vakti hırsızlık”, “silahla basit yaralamaya teşebbüs” suçlamalarıyla iddianame hazırlandı.

Ş.C.K.’nın avukatı Elif Tuğba Şahin, davanın 10 Eylül’deki duruşmasında savcının mütalaa değişikliğine gittiğini anlattı:

“Savcı, Ş.C.K. için ‘hırsızlık’, ‘kullanım hırsızlığı’ ve ‘yaralamaya teşebbüs’ suçlamalarından ceza talep etti. Bu suçlar oluşmamış. Müvekkilin araba anahtarını izinsiz aldığı gerekçesiyle bu ceza istenmişse de müvekkili arabayla yollayan taraf sanıklar. Durum açık şekilde iftiradan ibaret. Bu suçlamadan ceza almaması gerektiğini düşünüyoruz. Yaralamaya teşebbüs suçlamasıyla ilgili de karşısında yaşça büyük iki kişi olması ve ellerinde sopalarla yoğun şekilde darp etmelerine karşı müvekkilin kendisini korumak için balıkçı kasasını yukarı hareket ettirmesiyle bu suçun olmadığı kanaatindeyiz. Meşru savunma hükümleri uygulanarak beraat etmesi gerekiyor. Savcı A.A. için de haksız tahrik indirimi talep etti. Bu kabul edilebilir değil. Mahkeme bu yönde karar verirse dosya istinafa gidecek.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.