Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temel Karamollaoğlu’ndan Davutoğlu’na ziyaret: “Siyaset ortamı biraz kızışıyor, Türkiye’ye gelecek vaat eden partilerin bir araya gelmesi, görüşmesi bir zarurettir”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu bugün (16 Eylül), Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldi. İki lider, üç saate yakın süren görüşmenin ardından ortak açıklama yaptı. Partiler arası ziyaretlerin süreceğini belirten Karamollaoğlu, “Seçimle ilgili AKP’nin birtakım kanun teklifleri, hatta anayasa değişikliklerine güçleri yetmiyor ama anayasa değişikliklerine varacak kadar birtakım hazırlıkları var gibi gözüküyor” dedi. Davutoğlu ise “Her ikimizin de, ekiplerimizin de ortak kanaati, çok büyük bir siyasi değişim dalgası Türkiye’yi bekliyor” diye konuştu.

“Önümüzdeki günlerde diğer partilerle de temaslarımız olacak”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi Genel Merkezi’nde üç saate yakın süren görüşmelerinin ardından ortak açıklama yaptı. Türkiye’de ekonomik ve siyasi yönden gerginlik olduğunu belirten Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Siyaset ortamı biraz kızışıyor. Meclis açılacak. Seçimle ilgili AKP’nin kanun teklifleri, hatta anayasa değişikliklerine güçleri yetmiyor ancak değişikliklere varacak kadar birtakım hazırlıkları var gibi gözüküyor. Biz her zaman, yakınlık hissettiğimiz Gelecek Partisi ile temasta bulunup, mümkün olduğu kadar müşterek politikaları konuştuk. Bundan sonra da görüşmelerimiz devam edecek. Bütün mesele memleketin, içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulacak olması. Önümüzdeki günlerde diğer partilerle de görüşmelerimiz olacak.”

“Türkiye’ye gelecek vaat eden partilerin bir araya gelmesi, konuşması, görüşmesi bir zarurettir”

Karamollaoğlu’nun ardından açıklamalarda bulunan Davutoğlu ise Türkiye’yi büyük bir siyasi değişim dalgasının beklediğini belirterek şöyle konuştu:

“Bugünkü görüşmede iki ana başlığa odaklandık. Birincisi alandaki değişim ve alandaki gözlemlerimizi paylaşmak istedik. Her ikimizin de ortak kanaati, çok büyük bir siyasi değişim dalgasının Türkiye’yi beklediği. Türkiye’ye gelecek vaat eden partilerin bir araya gelmesi, konuşması, görüşmesi bir zarurettir. İktidara olan tepki had safhaya ulaşmış durumda ve bu sorunların çözümü için mutlaka bir zihniyet değişimine ihtiyaç duyulmaktadır. Ankara’daki siyaset de hareketlenmeye başladı. Adli yıl açılış konuşmalarına baktığımızda bir siyaset mühendisliği yapılmak isteniyor. Toplumsal tabandan kopmuş, israfa, lükse, kibre yönelmiş, yolsuzluklara bulanmış bir iktidar Ankara’da siyaset mühendisliği yaparak iktidarda kalmaya çalışıyor.”

Erken seçime ilişkin konuşan Temel Karamollaoğlu, 2022’nin sonuna doğru erken seçimin olacağını belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanının tekrar aday olabilmesi belli şartlara bağlı. Bunu gerçekleştirirler mi nasıl gerçekleştirirler onu bilmiyoruz ama ben her şeye rağmen seçimlerin zamanında değil, zamanından önce, bu denemeyi yapacakları bir noktada olacağı kanaatindeyim. Ama o engeli nasıl aşarlar onu zaman gösterecek” dedi.

“Cumhur İttifakı erken seçim kararı alırsa muhalefet partileri buna destek verecektir”

24 Haziran 2022’den önce bir seçim yapılması gerektiğini söyleyen Davutoğlu ise şunları kaydetti: “Üzerinde herhangi bir meşruiyet tartışmasının olmaması, gereksiz tartışmanın olmaması için doğru olan, seçimin 24 Haziran 2022 tarihinden önce Meclis kararıyla yapılmasının önünü açmaktır. Eğer Cumhur İttifak’ı böyle bir karar alırsa eminim muhalefet partileri de buna destek verecektir. Ancak iktidarın bir açmazı var. Erken seçime gidilecekse, bir sene öncesinden seçim yasasının değişmiş olması gerekiyor, ekim ayında bu değişiklikler yapılırsa, o da seçime yetişmeyecek. Böyle bir açmazları var.”  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.