Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İki kız çocuğunun, babaları tarafından cinsel istismara uğradığı ses kaydı ile ortaya çıkınca anne, babayı silahla yaraladı

E.E. dokuz, S.E. ise 12 yaşındayken öz babaları Serkan Erdoğan (42) tarafından cinsel istismara uğruyor ve bu istismar yıllarca sürüyor. Cinsel istismarın ses kayıtları ile ortaya çıkmasının ardından kız çocuklarının annesi A.D. (36) ile baba Serkan Erdoğan arasında çıkan kavgada anne, babayı silahla yaralıyor. Anne bir buçuk haftadır cezaevinde, Serkan Erdoğan ise yoğun bakımdan üç gün önce çıktı ve şu an adliyede işlemleri sürüyor. 14 yaşındaki S.E., 18 yaşındaki abisi A.E.’nin kendisini öldürmesinden korkuyor çünkü A.E., “O bir baba ve ne olursa olsun vurulmayı hak etmedi, seni öldüreceğim” diyor. Medyascope olarak cinsel istismara uğrayan çocukların teyzesi ile konuştuk ve yaşanan olayları dinledik. Aile, anne A.D.’nin tutuksuz yargılanmasını, babanın ise istismardan dolayı ceza almasını istiyor. 

“Yıllardır babam tarafından taciz ediliyorum”

Teyze D.D.’nin anlattığına göre, E.E. dokuz yaşından bu yana babasının cinsel istismarına uğruyor. Babasının tehditlerine maruz kaldığı için korkudan ailesine anlatamayan E.E., babası başka bir suçtan cezaevine girdiği zaman bu durumu annesine ve teyzesine anlatıyor. Bunun üzerine doktor kontrolüne götürülen çocuğa, bekareti bozulmadığı için aile inanmıyor. Anne, kızının psikolojisinin bozuk olduğunu ve yalan söylediğini düşünüyor:

“Kardeşimle evli olduğu erkek istismar olayından değil de aldatmadan dolayı bir süre önce boşanmışlardı. Ancak daha sonra çocuklar için tekrar barıştılar ve aynı evde yaşamaya devam ettiler. Serkan ilk başta, şu anda 19 ve istismar etmeye başladığında dokuz yaşında olan büyük kızı E.E.’yi istismar ediyor. Bu sırada baba başka bir suçtan içeri girince ve beş sene boyunca cezaevinde kalınca E.E. de bu durumdan cesaret alıp istismar olayını bize anlattı ve ‘Babam tarafından yıllardır taciz ediliyorum’ dedi. Biz de onu alıp bekaret kontrolüne götürdük. Bekaretinin bozulmadığını görünce biz de psikolojisinin bozulduğunu düşünüp psikiyatriye götürdük. Meğer baba ilişkiye girme dışında her şeyi yaşatmış kıza, bilemedik. Çok ağır anti-depresan ilaçlar kullanmaya başladı. Biz de çok büyük hata yaptık, bunun için hâlâ çok üzgünüz.”

“Anne, ablama inanmadın ama babam beni de taciz ediyor”

Beş sene boyunca cezaevinde kalan Serkan Erdoğan, cezaevinden çıktıktan sonra erkek kardeşinin yanında işe giriyor. İşe giderken o sırada 12 yaşında olan S.E.’yi de yanında götürüyor. Küçük kızını da taciz eden babanın cinsel istismarı, ses kayıtlarıyla ortaya çıkıyor. İki senenin sonunda olayı annesine ve teyzesine anlatan kız, babasının göğüslerine dokunduğunu, cinsel birliktelik teklif ettiğini ve bunların ses kayıtlarında da mevcut olduğunu söylüyor:

“Yeğenim annesiyle bana durumu anlattı ve annesine, ‘Anne, ablama inanmadın ama babam beni de taciz ediyor’ dedi. Ben de S.E.’ye, ‘Kızım bu zamana kadar neden anlatmadın’ diye sorduğumda, babasının kendisini öldürmekle tehdit ettiğini ve daha küçük olduğu için korktuğunu söyledi. Annesi bu durumu duyunca da ilk başta inanmadı çünkü Serkan’a çok güveniyordu. S.E.’ye bir ses kayıt cihazı verdi ve ‘Madem böyle bir şey var, o zaman kanıtla’ dedi.”

“Sen bana ‘tamam’ desen ben sana neler yaşatırım”

S.E. bunun üzerine sutyeninin içine ses kayıt cihazı yerleştiriyor ve cinsel istismarı ses kaydına alıyor. İlk başta annesi üzülmesin diye bu kaydı vermeyen çocuk, annesinin kendisine, “Baban sizi taciz etseydi bu ses kayıtlarını çoktan verirdin” demesi üzerine, annesine ses kayıtlarını veriyor. Teyze D.E., 14 yaşındaki S.E.’nin cinsel istismarı ispatladığı ses kayıtlarındaki konuşmayı anlattı. Ses kayıtlarında Serkan Erdoğan, “Benim istediklerimi yaparsan ben de senin her istediğini yaparım” diyor. Teyze şöyle devam ediyor:

“Yeğenim ses kayıtlarını annesi üzülmesin diye vermedi. Annesinin bu durumlardan dolayı psikolojisi bozuldu, sürekli ağlıyordu. Bu yüzden aldığı ses kayıtlarını ilk başta annesine vermedi ancak bu sefer de annesi yine cinsel istismara inanmadı ve S.E. bunun üzerine ses kayıtlarını verdi.”

“Sen de bu durumu kabul edersin, birlikte evde yaşamaya devam ederiz”

Ses kayıtlarını dinleyen anne A.D., Serkan Erdoğan’ın yanına gidip, “Kızlarıma bunu nasıl yaparsın” diyor. Erdoğan ise bu durumu kabul etmesi gerektiğini söylüyor. Odada tartışırken Serkan Erdoğan, A.D.’ye şiddet gösteriyor. Konuştuğumuz A.D.’nin kardeşi o günü şöyle anlatıyor:

“Kardeşim bu ses kayıtlarını dinledikten sonra odaya gidip, ‘Sen benim kızlarıma bunu nasıl yaparsın’ diyor. Odada bunlar tartışırken kızlar korkup oradan çıkıyor. Baba ilk başta inkâr ediyor ancak kardeşim ses kayıtlarını dinletiyor. Baba bunun üzerine, ‘Tamam o zaman sen de bu durumu kabul edersin, birlikte bu evde yaşamaya devam ederiz’ diyor. Kardeşim de ses kayıtlarını polise vereceğini söylüyor. Bunun üzerine kardeşim şiddet görmeye başlıyor. Kızlar annelerinin, ‘Saçımı bırak’ diye bağırmalarını duyuyor. Serkan, kardeşimi tutuyor ve kafasını yere vuruyor, boğazını sıkıyor. Serkan silahı eline almaya çalışırken, A.D. silahı alıp Serkan’ı vuruyor ve kızlara seslenip evden gitmelerini söylüyor. Kardeşim de evden çıkıp polisi ve ambulansı arıyor. Polise can güvenliğinin olmadığını söylüyor.”

18 yaşındaki abi, S.E.’yi öldürmekle tehdit ediyor: “O bir baba vurulmayı hak etmiyor”

Bu olayın üzerine anne A.D. cezaevine girerken, tüm ses kayıtlarını ve bu olayın yaşanmasının altında yatan etmenin cinsel istismar olduğunu polise anlatıyor. Aile, A.D.’nin tutuksuz yargılanmasını ve cezaevi koşullarının bir böbreği daha önce alındığı için uygun olmadığını söylüyor. A.D.’nin 18 yaşındaki diğer erkek çocuğu ise anne ve kızları suçluyor ve “O bir baba ne olursa olsun vurulmayı hak etmiyor. Madem S.E.’yi iki sene boyunca taciz etti neden şimdi söylüyor” diyor.

“Kardeşim tutuksuz yargılansın, çocukların ona ihtiyacı var”

12 yaşından 14 yaşına kadar babası tarafından cinsel istismara uğradığını iddia eden S.E., bu dönemde iki kere ilaç içerek intihara teşebbüs ediyor. Baba ise hastanede kızının zehirlendiğini söylüyor. Çocuklar şu anda teyzesinin yanında kalıyor. Dokuz yaşında cinsel istismara uğrayan ve şu anda 19 yaşında olan E.E. ise evli ve sekiz aylık bir bebeği var. Çocukların psikolojisinin kötü durumda olduğunu söyleyen teyze S.E.’nin geceleri, “Yeter artık baba, yapma” diyerek uykusundan uyandığını anlatıyor:

“Cezaevinde olan kız kardeşim A.D.’nin 19, 18, 14 ve 11 yaşlarında dört çocuğu var. 18 yaşında olan zaten babasının tarafında olmayı tercih etti. Diğer çocuklar benim yanımda kalıyor. Psikolojileri çok kötü. 14 yaşında olan geceleri ağlayarak uyanıyor ve ‘Yeter artık baba yapma’ diyor.”

Serkan Erdoğan hakkında şu anda cinsel taciz suçundan dosya oluşturuldu. Anne A.D.’nin ise mahkeme günü henüz belli değil. Bir buçuk haftadır cezaevinde olan kardeşinin psikolojisinin kötü durumda olduğunu söyleyen teyze, “Sessimizi duyun, kardeşim tutuksuz yargılansın. Bu çocukların ona ihtiyacı var” diyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.