Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gönüllü gençler Dünya Temizlik Günü’nde Ankara’da çöp topladı: “Daha temiz bir dünya için mücadelemize devam ediyoruz”

Estonya merkezli sivil toplum kuruluşu Let’s do it Türkiye koordinatörlüğünde, Toplum Gönüllüleri Vakfı’nın da katılımlarıyla bugün (18 Eylül), 81 ildeki 274 noktada “Dünya Temizlik Günü” kapsamında çöp toplama etkinliği düzenlendi. Ankara Kent Konseyi (AKK) önünde bir araya gelen toplum gönüllüsü gençler, başkentin 12 farklı noktasında çöp topladı. Türkiye genelinde düzenlenen etkinliğe Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Let’s do it Türkiye ve Türk Kızılay Kadın Vakfı’ndan birçok gönüllü katıldı. 

“Çevremizi temiz tutalım, rahat nefes alalım rahat yaşayalım” 

Dünya Temizlik Günü’nde, çevre gönüllüsü vatandaşlar ve gençler “Daha temiz bir dünya, daha temiz bir Türkiye” sloganıyla Ankara’nın 12 farklı noktasında çöp toplama etkinliği düzenledi. Let’s do it Türkiye’nin koordinatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğe Toplum Gönülleri Vakfı (TOG) ve Türk Kızılay Kadın Vakfı’ndan birçok gönüllü genç katıldı. Ankara’nın Kırkkonaklar-Bademlidere semtinde çöp toplayan gençler, “Doğa bizim, doğayı temiz tutmak bizim elimizde. Doğayı temiz tutalım, temiz nefes alalım” dedi. 

“Türkiye’nin birçok yerinde çöpleri ayrıştırarak topluyoruz”

“Eleştirmek için değil, değiştirmek için” sloganıyla 2002 yılında kurulan TOG’dan birçok gönüllünün çöp toplama etkinliğine katıldığını belirten TOG Yönetim Kurulu Üyesi Muhammed Nur Direkçi, “Ülkemizi, dünyamızı daha temiz bir yer haline getirebilmek için bugün Türkiye’nin birçok yerinde çöpleri ayrıştırarak topluyoruz. Herkesi çevreye duyarlı olmaya, çöplerini toplamaya ve ayrıştırmaya, çevreyi güzelleştirmeye ve gönüllü olmaya davet ediyoruz” dedi. 

Let’s do it Türkiye Temsilci Cengiz Kasak, dünyanın birçok yerinde eşzamanlı olarak gerçekleştirilen etkinliğin esas amacının tek bir gün temizlik yapmak olmadığını, çöp körlüğünü yenerek büyük bir farkındalık oluşturmak olduğunu söyledi. Kasak, “Daha temiz bir dünya için mücadele ediyoruz. Dünyanın birçok yerinden katılan 14 bin gönüllüyle mücadelemize kaldığımız yerden devam ediyoruz” dedi. 

Medyascope’a konuşan Let’s do it Türkiye gönüllüsü Özlem Nur Ergen ise 180 ülkede eşzamanlı olarak çöp toplama etkinliğinin gerçekleştirildiğini belirterek, “Umarım seneye dünyada daha az çöp olur ve biz de Dünya Temizlik Günü’nde bahçelerde çay içeriz” dedi.  

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) etkinlik kapsamında gençlerin çöp toplama alanlarına ulaşımı için otobüs tahsis etti. ABB’nin tahsis ettiği otobüslerle etkinliğe katılan birçok genç halk otobüsleriyle temizleyecekleri alanlara gitti. 

“Dünya Temizlik Günü” etkinliğine ayrıca AKK Çevre ve Sıfır Atık Sözcüsü Ömer Şan, Estonya Büyükelçisi Anelly Kolk, Paraguay Büyükelçisi Ceferino Adrian Valdez Peralta, Portekiz Büyükelçisi Jaime Van Zeller Leitao, Ukrayna Büyükelçisi Natalia Lopatina, AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök de katıldı. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.