Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

73. Emmy Ödülleri sahiplerini buldu: The Crown, The Queens Gambit ve Ted Lasso geceye damga vurdu

73. Emmy Ödülleri sahiplerini buldu. Netflix dizileri “The Crown” ile “The Queens Gambit” ve Apple TV komedisi “Ted Lasso”, Emmy Ödülleri’nin en büyük kazananları oldu. En iyi drama dizisi ödülünü alan “The Crown” ve en iyi mini dizi ödülünü alan “The Queens Gambit”, 11’er dalda ödüle layık görüldü. En iyi komedi dizisini kazanan “Ted Lasso” ise yedi dalda Emmy Ödülü’nü kazandı.

Emmy Ödülleri’nin 73’üncüsü, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles şehrinde düzenlenen ödül töreni ile sahiplerini buldu. Netflix yapımı “The Crown” ve “The Queens Gambit” dizileri 11’er ödülle geceye damga vururken, Apple TV komedisi “Ted Lasso“, yedi dalda ödüle layık görüldü.

“The Crown” 11 dalda ödülün sahibi oldu

İngiliz kraliyet ailesini anlatan Netflix yapımı “The Crown“, en iyi drama dizisi ödülünü kazandı. Toplam 11 dalda ödül kazanan dizinin yaratıcısı ve yazarı Peter Morgan, yönetmeni Jessica Hobbs, başrol oyuncuları Olivia Colman ve Josh O’Connor, yardımcı oyuncuları Gillian Anderson ve Tobias Menzies ödüle layık görülenler arasındaydı.

Dramada en iyi kadın oyuncu ödülünü alan ve dizide Kraliçe II. Elizabeth’i canlandıran Olivia Colman, “Bu muhteşem aileyle olağanüstü bir yolculuğun güzel bir sonu. Her saniyesini sevdim ve bundan sonra ne olacağını görmek için sabırsızlanıyorum. Keşke babam da bunu görmek için burada olabilseydi. Babamı koronavirüs yüzünden kaybettim” dedi.

“The Queens Gambit” 11 dalda ödüle layık görüldü

Satranç dehası Beth Harmon’ın hayat hikayesini ekranlara taşıyan “The Queens Gambit“, toplam 11 dalda ödüle layık görüldü. Dizi, Emmy Ödülleri için “I May Destroy You”, “Mare Of Easttown”, “The Underground Railroad” ve “WandaVision” dizileriyle yarışıyordu.

En iyi mini dizi ödülünü alan “The Queens Gambit”in yönetmeni Scott Frank en iyi yönetmen ödülünün de sahibi oldu. 

“Ted Lasso” da gecenin yıldızlarından biriydi

Geçen yıl Apple TV’de yayınlanan “Ted Lasso“, kurgusal bir Premier Lig takımına koçluk yapmak için İngiltere’ye taşınan ABD’li bir futbol koçunun hikayesini anlatıyor. Dizi 11 dalda Emmy Ödülleri’nin sahibi oldu. Oyuncu Jason Sudeikis, dizideki performansıyla en iyi baş komedi oyuncusu seçilirken, Hannah Waddingham ve Brett Goldstein en iyi yardımcı kadın oyuncu ve erkek oyuncu ödülllerini kazandı. Sudeikis, “Bu ödül, ailem, öğretmenlerim ve takım arkadaşlarımla ilgili. Hayatımda bu üç şey olmadan burada olamazdım” diye konuştu.

“Bu hikayeyi cinsel saldırıdan kurtulan herkese adıyorum”

Michaela Coel, draması “I May Destroy You” ile senaryo ödülünü kazandı. Coel ödülünü alırken, “Bu hikayeyi cinsel saldırıdan kurtulan herkese adıyorum” dedi.

Coel konuşmasında, yazarlık konusunda hevesli olanlara, “Seni korkutan, seni belirsiz hissettiren, seni rahatsız hissettiren bu hikayeyi yaz, sana meydan okuyorum” diye seslendi. Sosyal medyadan uzak durmanın en iyi çalışmalarını yaratmalarına yardımcı olabileceğini belirten Coel, “Bir süreliğine ondan, bizden kaybolmaktan korkma ve sessizlikte sana ne geldiğini gör” dedi. 

Ödül töreni çeşitlilik eksikliği nedeniyle eleştirildi

Çeşitlilik eksikliği nedeniyle sosyal medyada eleştirilen Emmy Ödülleri’nde, İngiliz yazar ve oyuncu Coel beyaz olmayan birkaç yıldızdan biriydi. Ödüle pek çok siyah oyuncu aday gösterilirken, sıra ödüllere geldiğinde beyaz oyuncular komedi, drama ve dizi kategorilerinde 12 oyunculuk ödülünün hepsini evine götürdü.

Buna karşılık, dünkü ana etkinliğin başlangıcı olan ve geçen hafta sonu düzenlenen Yaratıcı Sanatlar Emmy Ödülleri’nde kazanan dört konuk oyuncu arasında üç siyah yıldız vardı: “Saturday Night Live”ın sunucuları Dave Chappelle ile Maya Rudolph ve “Lovecraft Country” dizisinden Courtney B. Vance.

“Pose” dizisinden MJ Rodriguez, en iyi başrol oyuncusu ödülünü alsaydı, bu kategoride kazanan ilk transseksüel sanatçı olacaktı.

Netflix yapımları geceye damga vurdu

Netflix, bu yılki toplam 44 ödülle, en yakın rakibi 19 ödüllü HBO ve HBO Max yayın hizmetinin önüne geçti. HBO, yıllardır Emmy Ödülleri’ni en çok kazanan yapım şirketiydi. Törende Disney+ 14 ödülle üçüncü olurken, Apple TV 10 ödül kazandı.

https://twitter.com/netflixturkiye/status/1439901784399654912?s=24

Derleyen: Emine Bıçakcı

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.