Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

96 öğretim görevlisi bulunan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin lisans öğrencisi yok

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) 2018 yılında kuruldu ancak üniversitenin eğitim verecek binası olmadığından üç yıldır lisans öğrencisi alamıyor. Toplam 102 yüksek lisans öğrencisine karşılık 96 öğretim görevlisinin bulunduğu SBTÜ’nün rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, aynı zamanda Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi ile Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin dekan vekili olarak da görev yapıyor.

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) 18 Mayıs 2018 tarihinde Resmî Gazete’de yayımlanan 7141 sayılı Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında kurulan iki üniversiteden biri. Üniversite bünyesinde Mühendislik ve Doğa Bilimleri, Havacılık ve Uzay Bilimleri, Tarım Bilimleri ve Teknoloji fakülteleri, Yabancı Diller Yüksekokulu ve Sivas Meslek Yüksekokulu bulunuyor.

Üniversite, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı bahar döneminde Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Savunma Teknolojileri Anabilim Dalı tezli yüksek lisans ve doktora programları ile Tarım Bilimleri Anabilim Dalı Tezli yüksek lisans  ve Bitki Koruma  doktora programında eğitim vermeye devam ediyor. Üniversitenin fiziksel altyapısı tamamlanmadığı için fakülte ve meslek yüksekokullarına öğrenci alımının henüz gerçekleştirilmediği belirtildi. Rektörlükten yapılan açıklamaya göre, bir binanın inşaatı tamamlandı ve üniversite şubat ayında yeni binaya taşınacak. Yeni binaya geçişle birlikte gelecek dönem lisans öğrencilerine eğitim verilmesine başlanması bekleniyor. Ancak üniversitenin adı öğrenci tercih listelerinde henüz yer almıyor.

Üniversite şu an Sivas Cumhuriyet Üniversitesi TEKNOKENT binasında eğitimi sürdürüyor. SBTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, üniversitenin basın bilgilendirme toplantısında üniversitenin eylül ayı içinde Sivas Gültepe Okullar Bölgesi’nde bulunan yeni binasına taşınacağını açıklamıştı. Ancak üniversite hâlâ yeni binasına taşınmadı ve öğrenci alımı henüz yapılmıyor.

Öğrenci kabulü için üniversitelerin bazı gereklilikleri yerine getirmesi gerekiyor. Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK), öğretim üyesi, laboratuvar sayısı, altyapı gibi birçok kriteri bulunuyor. SBTÜ’de 2022-2023 eğitim-öğretim yılında öğrenci almak için çalışmaların yapıldığı belirtildi.

Medyascope’un ulaştığı üniversite yetkilileri ise konuya ilişkin sorularımıza yanıt vermeyi reddetti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.