Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Jonathan Wilson: Şampiyonlar Ligi’nde Paris Saint-Germain’e yenilen Manchester City’nin kusurları bir kez daha ortaya çıktı

Lionel Messi’nin, kulüp kariyerinde Barcelona dışında ilk kez başka bir takım formasıyla gol attığı UEFA Şampiyonlar Ligi maçında, Paris Saint-Germain (PSG) evinde Manchester City’i 2-0 ile geçti. Sports Illustrated’deki Jonathan Wilson imzalı “Champions League Defeat to PSG Exposes Man City’s Flaws Once Again/ Şampiyonlar Ligi’nde Paris Saint-Germain’e yenilen Manchester City’nin kusurları bir kez daha ortaya çıktı” yazısını, Medyascope Spor Servisi’nden Kubilayhan Kavrazlı çevirdi.

Şampiyonlar Ligi’nde Paris Saint-Germain’e yenilen Manchester City’nin kusurları bir kez daha ortaya çıktı

Paris Saint-Germain’e yenilmek Manchester City için bir dereceye kadar önemli değil. Çünkü bu maç UEFA Şampiyonlar Ligi’nin grup aşamasında oynandı. Salı günü Parc des Princes’te PSG’ye karşı 2-0 yenildikleri maç, mart ayında, Lionel Messi’nin yeni takımındaki ilk golü olarak hatırlanacak. City, neredeyse kesin bir şekilde son 16 turuna kalacak ve bu aşamada herhangi bir Premier Lig kulübü ile eşleşmeyecek. Daha genel olarak ise Manchester City’nin PSG maçındaki performansı hakkında olumlu denilebilecek çok şey vardı. City, PSG kalesine 17 şut çekti. Ancak bu şutların hiçbirini gole çevirememesi endişe verici bir soruna işaret ediyor.

Futbolda bakış açıları çok hızlı değişiyor. Manchester City, cumartesi günü Stamford Bridge’de mükemmel bir futbol oynadı ve Chelsea’nin kaleye isabetli şut çekememesi için son derece disiplinli bir baskı yaptı. 

Diğer yandan da kulağa çok saçma geliyor. Cumartesi gününden önce City, tüm kulvarlarda çıktığı son altı maçta beş galibiyet ve bir beraberlik alırken bu maçlarda 23 gol attı ve kalesinde yalnızca dört gol gördü. Ancak City’nin maçları, sezon boyunca büyük ölçüde iki kategoriye ayrıldı: City’nin rakibini ezip beş veya altı gol attığı veya City’nin rakibinin savunma hattını aşabilmek için mücadele ettiği maçlar.

Muhtemelen sezon başında bahaneler vardı. Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ilerleyen turlarında forma giyen oyuncuları olan birçok kulüp sezona yavaş başladı. Premier Lig sezonunun açılış haftasında, Community Shield’de Leicester’a ve ardından Tottenham’a karşı alınan 1-0’lık mağlubiyetler, iki tanıdık başarısızlığın hâlâ çözülemediğini bizlere gösterdi: Kontratak oyunlarına çözüm üretememe ve gol yollarındaki savurganlık. Bu konular ağustos ayında, elbette bu küstahlık, Harry Kane’i Tottenham Hotspur’dan transfer etmek için gereken şeyleri yapmama konusunda alınan karar hakkında sert eleştirilere açtı. Southampton karşısında gelen 0-0’lık iç saha beraberliği, City’nin beklediği kadar pozisyona girememesi ve girilen pozisyonların boşa harcanması bu eleştirilerin sebebiydi.

Leicester’a karşı alınan 1-0’lık lig galibiyeti ise biraz farklıydı. Leicester, Jamie Vardy’nın hızı ile kontra oyununda City’yi düzenli olarak zorlayan bir takım. Ancak City, bu maçta Leicester’ın düzensiz kontralarını önlemede oldukça etkiliydi. Bu, City’nin geçen sezon açıkça üzerinde çalıştığı bir şeydi – sezona istemediği gibi başlangıç yaptığında – genellikle çift pivot oynuyor ve risk almadan beş orta saha oyuncusunu topun arkasında bekletiyordu. Guardiola’nın UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde bu yaklaşımı terk etmesi ve İlkay Gündoğan’ı en derinde kullanması elbette her şeyi daha da şaşırtıcı hale getirdi. 

Ama caydırıcılık kapasitesinin en üst düzeyde görüldüğü takım Chelsea’ydi. Thomas Tuchel’in Chelsea’si, geçiş oyunundaki performansı ile City’ye karşı üç maç kazanmıştı ve Timo Werner ve Romelu Lukaku ile birlikte yine bu şekilde oynadı ancak City kalesine asla yaklaşamadı. Yine de City’nin performansına yönelik haklı övgüler arasında, bir kez daha, muhtemelen daha büyük bir farkla kazanması gerektiği gözden kaçırıldı. Yakalanan fırsatlar veya fırsata yakın pozisyonlar boşa gitti. 

Yazar: Jonathan Wilson

Çeviren: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Kaynak: https://www.si.com/soccer/2021/09/28/psg-manchester-city-champions-league-messi-pep-guardiola

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.