Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temel Karamollaoğlu, Meral Akşener’i ziyaret etti: “Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak atacağımız adımların yer aldığı bir mutabakat metni hazırlıyoruz”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etti. İki liderin yaklaşık iki saat süren görüşmesi sonrası liderler basına seslendi. İki genel başkanın ortak açıklamasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’a yönelik “tek adam” eleştirileri yapıldı.

İki liderin görüşme sonra açıklamalarında öne çıkan başlıklar şöyle:

“Tek adam sisteminin göstergesi”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkan’ı Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Soçi’deki görüşmesine tercümanlar dışında kimsenin alınmamasını eleştirdi. Akşener, “Ne konuşuldu, ne oldu, hiç kimsenin haberi yok. Ne görüşüldüğünü sadece Erdoğan biliyor. Biz bu tür görüşmelerin tek adam sisteminin göstergesi olduğuna ve doğru olmadığına inanıyoruz” dedi.

“Tek adam sistemi hiçbir gerçeği görmüyor”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Erdoğan’ı eleştirerek şöyle konuştu: 

“Esas mesele ister tek adam sistemi, iste parlamenter sistem ya da krallık olsun. Esas mesela insanların dertlerini çözecek politikalar üretmek. Bizim en büyük sıkıntımız Sayın Erdoğan’ın bütün şikayetleri politik olarak algılayıp reddetmesi. Öğrenciye kızıyor, esnafa kızıyor. Hiçbir gerçeği görmüyor bu da tek adam sisteminden kaynaklanıyor. Mutlaka denetlenebilir yönetime ihtiyaç var.”

“Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı, çok hızlı bir biçimde parlamenter sisteme geçecek”

Akşener, daha önce sarf ettiği “Başbakanlığa talibim” sözlerini yinelerken, cumhurbaşkanlığı seçimini kazandıklarında ilk yapacakları işin parlamenter sisteme geçiş olduğunu söyledi. Akşener, “O gün seçilen Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı, çok hızlı bir biçimde parlamenter sisteme geçirecek, Erdoğan’ın tek adamlık sisteminde mutlu mutlu kullandığı o yetkileri kullanmayacak, seçildikten sonra parlamenter sisteme geçilmesiyle beraber Almanya cumhurbaşkanı gibi bir cumhurbaşkanı olmaya devam edecek ve mutlaka kazanacak bir arkadaşımız olacak. Bu nedenle de ben cumhurbaşkanı adayı değil, partimin birinci parti olacağı, ona yönelik çalışacağımız parlamenter sistemin başbakanlığına talibim dedim” diye konuştu.

“Bir mutabakat metni hazırlıyoruz”

CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Demokrat Parti ve Gelecek Partisi genel başkan yardımcılarının Meclis’te sürdürdükleri parlamenter sistem görüşmelerine dair de konuşan Akşener, şunları söyledi:

“Diğer siyasi partilerin de bu konuda görüşleri var.  Bu unsurların ortaklaşmasına dair bir çalışma var. Daha sonra bir araya gelip, hepimizin imzasını atacağı bir çerçeve oluşacak. Bu aynı zamanda seçimlerde milletimize atacağımız adımların da yer alacağı bir muabakat, milletimize söz verdiğimiz bir metin olacak. Partilerimiz arasında bir ana çerçeve oluşuyor. Siyasi partilerin masanın altından birbirini tekmelemediği bir sistem kuracağız. Millet İttifakı’nın bileşenleri olarak hem seçimlerde hem de seçim sonuçları karşısında atacağımız adımların yer aldığı bir mutabakat metni hazırlıyoruz.”

Hiçbir gerçeği görmüyor”

Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirerek “Öğrenciler bankta yatıyor, komplo diyorlar.  Öğrencinin sorununu nasıl çözecekler ki. Bir yerde bir problem varsa ve anlayamıyorsanız çözemezsiniz. Daha önce övdüğü zincir marketlere şimdi kızıyor. Hiçbir gerçeği görmüyor” dedi.

Merkez Bankası’nın aldığı faiz kararı sonrası döviz kurunun tekrar yükselişe geçtiğini hatırlatan Akşener, “Ekonominin patronu güvendir. Türkiye’de maalesef demokrasinin tek adam sistemi içine hapsedilmesi neticesinde ‘tak diye söylüyorum, şak diye yapıyorum.’ İşte tak diye söyledi şak diye yapıldı, 8,89’a çıkmış bir dolar var. Kişi başına kaybı hesaplayın, Türkiye’nin dolar borçları üzerinden de kaybını ayrıca hesaplayın ama Erdoğan’ın gönlü hoş oldu”  sözleriyle Erdoğan’ı eleştirdi. Karamollaoğlu ise Merkez Bankası Başkanı’nı eleştirerek, “İşi ehline vermezseniz problemi çözemezsiniz. Günaydın. Bir başkan kurun neden yükseldiğini anlamıyorsa onun için yapacak bir şey yok” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler