Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Batuhan Parlak cinayetinin ardından İzmir-Torbalı’da yaşanan olaylarla ilgili mahkemeye çıkarılan 11 şüpheliden yedisi tutuklandı

İzmir’in Torbalı İlçesi’nde 30 Eylül Perşembe gecesi saat 23.30 sıralarında çıkan kavgada, 19 yaşındaki Batuhan Parlak, Suriyeli bir kişi tarafından bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayın ardından mültecilere ait bir ev ateşe verilmiş, çok sayıda ev de taşlanmıştı. Cinayeti işleyen Muhammed Ali Arab aynı gece yakalanmış ve adliyeye sevk edilerek tutuklanmıştı.

Parlak’ın öldürülmesinin ardından Cumhuriyet Mahallesi’ndeki Barış Yapı Sitesi’nde yaşanan şiddet olayları nedeniyle 11 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden D.A., H.İ.Y., E. B., S.,D., O. S ile yaşları küçük olan D.C., ve A.K., çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Diğer şüpheliler A.U., A.C.A., Ö.K. ve Y.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

1 Ekim’de konuştuğumuz Batuhan Parlak’ın annesi, “Cumhurbaşkanı benim halimi görsün. Bu devletin başkanı bunları buradan alacak. Nasıl getirdiysen bunları, buradan alıp götürdemişti.

Bir görgü tanığı ise olayı şöyle anlatmıştı: “Ben balkonda oturuyordum. Mahallemizin çocuğu Batuhan’ı gördüm. Daha sonra Suriyeli genç geldi ve argo bir tabir kullanıp, bağırarak ‘İyi akşamlar’ dedi. Batuhan da küfür etmemesini söyledi. Bunun üzerine Suriyeli tekrar küfür etti. Bu şekilde tartışma alevlendi ve yumruklaşma başladı. Batuhan kendini savunmak için tekme atınca Suriyeli arka cebinden bıçak çıkardı ve Batuhan’ın göğsüne üç kez sapladı ve ardından hemen kaçtı. Ben hayatımda böyle kan görmedim. Tampon yaptık, bir süre sonra nefes alamamaya başladı. Ambulansı aradık ve bir saat gelmedi. Çocuk ellerimde gitti.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.