Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Milletvekili Servet Ünsal, Ankara’daki dört dairesini kadın üniversite öğrencilerine tahsis etti: “İktidarın gençleri sokakta bırakmasına göz yumamazdım”

Yüksek kira ve yurt ücretlerine karşı üniversite öğrencileri birçok ilde eylem başlatmıştı. Barınma sorunu yaşayan öğrencilere bir destek de Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Dr. Servet Ünsal’dan geldi. Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı Demetevler semtindeki dört dairesini kadın üniversite öğrencilerine tahsis eden Ünsal, 40 öğrencinin barınma sorununu çözdü. Medyascope’a konuşan Ünsal, “Dar gelirli bir ailenin çocuğu olarak bu duruma seyirci kalamazdım. 20 yıldır bu ülkeyi yönetemeyen iktidarın gençleri sokakta bırakmasına göz yumamazdım” dedi.

“Üniversitelerin binaları var ancak öğretim üyeleri yok”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarı boyunca mağdur edilen birçok kişi ve kurum olduğunu vurgulayan Ünsal, “20 yıldır bu ülkede mağdur olmayan, hakkı yenmeyen, çaresiz bırakılmayan kimse kalmadı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve sarayın son darbesi bu sefer öğrencilere oldu. Tayyip Erdoğan tabelalar asarak “Her yere üniversite açtık” dedi ama üniversitelerin binaları var öğretim üyeleri yok” diye konuştu.

“Saray kendi lüksü şatafatı için milyarlar harcıyor”

Türkiye’de toplam 8 milyon öğrenci olduğunu ancak yurt kapasitesinin yüzde 10 bile olmadığını vurgulayan Ünsal, öğrencilerin kalacak yer bulamadığını söyledi: “Saray kendi lüksü, şatafatı için milyarlar harcıyor. Ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerinin toplam sayısı 8 milyonun üzerinde. Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtların kapasitesi ise 730 bin. Türkiye’nin yurt kapasitesi yüzde 10 bile değil. Sosyoekonomik durumun öğrenci başarısını en çok etkilediği ülke Türkiye. Fakir öğrenci okumasın, sağlık hizmetini almasın, barınmasın gibi bir yapı var AKP yönetiminde. Milyonlarca genç okumasın mı? Sokakta parklarda kalan çocuklara polis müdahale edip ‘Evinize gidin’ dedi. Evleri olmadığı için o çocuklar parklarda yatıyor. Burada siyasi iktidarın halktan ne kadar uzak olduğunu görüyoruz.”  

Yurtların sadece yüzde 34’ü KYK’ya ait”

KYK yurtlarının yüzde 66’sının vakıfların denetiminde olduğuna dikkat çeken Ünsal,“KYK’ya bağlı yurtlarının yüzde 66’sı vakıf, dernek ve özel işletmelere ait. Yurtların sadece yüzde 34’ü KYK’ya ait. ’20 yılda çok şey yaptık’ diyen Erdoğan ve iktidarı yalan söylüyor. Öğrencilere barınacak bir yer bile yapamadılar” dedi.

İktidara gelmeleri halinde yurt sorunu çözeceklerine dair söz veren Ünsal, sözlerini şöyle sürdürdü:

 “Özellikle beşli çeteye verilen paraları hepimiz biliyoruz. Bu beşli çeteye son 20 yılda 178 milyar para verilmiş. Bu çeteye verilen paranın yüzde 1’i bile çocukların barınma sorununu çözerdi. Biz iktidara geldiğimizde ilk bir yıl içinde bu yurt sorununu çözeceğiz. Bunun sözünü veriyoruz” dedi.

“Dar gelirli bir ailenin çocuğu olarak bu duruma seyirci kalamazdım”

Kendisinin de dar gelirli bir aileden geldiğini ve öğrencilerin barınma sorununu görmezden gelemeyeceğini söyleyen Ünsal, öğrencilere tahsis ettiği daireleri CHP’li Yenimahalle Belediye Başkanı CHP’li Fethi Yaşar ve belediye çalışanlarının tefriş ettiğini anlattı. Önümüzdeki günlerde 40 kadın öğrencinin yurt sorununun çözüleceğini dile getiren Ünsal, şunları söyledi:

“Dar gelirli bir ailenin çocuğu olarak bu duruma seyirci kalamazdım. 20 yıldır bu ülkeyi yönetemeyen iktidarın gençleri sokakta bırakmasına göz yumamazdım. Kendi gücüm ölçüsünde çözüm üretmeye çalıştım ve yurt sorunu yaşayan öğrencilere Yenimahalle’ye bağlı Demetevler Mahallesi’nde bulunan eski poliklinik binamın dört dairesini tahsis ettim. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ve belediye çalışanları dört dairenin boyasını ve tefrişini yaptılar. Erkek öğrencilerimiz yanlış anlamasın, onlara çözüm bulmak daha kolay.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.