Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temel Karamollaoğlu, Ali Babacan’ı ziyaret etti – Babacan: “Bir sonraki seçimlerde sayın Erdoğan’ın ve Cumhur İttifakı’nın tekrar seçilmesi zor görünüyor”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün (7 Ekim) Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ı DEVA Partisi Genel Merkezi’nde ziyaret etti. İki lider, yaklaşık iki saat süren görüşmenin ardından basının karşısına birlikte çıktı. İki genel başkan da ekonomik sorunlara vurgu yaparken öncelikli hedefin parlamenter sisteme dönmek olduğunu söyledi.

Ali Babacan: “Bir sonraki seçimlerde Sayın Erdoğan’ın ve Cumhur İttifakı’nın tekrar seçilmesi oldukça zor görünüyor”

Yapılan araştırmalara ve sahaya bakıldığında bir sonraki seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Cumhur İttifakı’nın tekrar iktidara gelmesinin oldukça zor göründüğünü vurgulayan Ali Babacan, “İşleri çok zor. Artık aday mı, yoksa politika mı değiştirirler, kendi bilecekleri iş. Biz kendi işimize bakıyoruz” dedi. 

“Sayın Erdoğan’a çağrımız, çarşıya, sokağa çıksın, insanların arasına karışsın”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bütün olumsuzluklara rağmen ekonomide olumlu bir tablo anlatmaya çalıştığını belirten Ali Babacan, “İşçilerin ve memurların hayatlarından memnun olduğunu söyleyen Sayın Erdoğan’a çağrımız, çarşıya, sokağa çıksın, insanların arasına karışsın. Önceden program ayarlamadan rastgele çat kapı otursun bir kıraathaneye” diye konuştu.  

“Vatandaşlarımızın karşısına uzlaşılmış bir parlamenter sistemle çıkarsak daha iyi sonuç alırız”

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, altı muhalefet partisinin belirli aralıklarla bir araya gelerek güçlendirilmiş parlamenter sistem önerilerini konuşmasına da değindi. Hedefin bu hazırlıkların tek bir çalışma haline getirilmesi olduğunu vurgulayan Babacan, şunları söyledi: “En azından ilkeler, değerler, amaç konusunda bir ortak noktaya gelinmesini önemsiyoruz. Vatandaşlarımızın karşısına uzlaşılmış, üzerinde geniş bir siyasi ve toplumsal mutabakat zemini oluşmuş bir parlamenter sistemle çıkarsak çok daha iyi sonuç alacağımızı düşünüyoruz.”  

Temel Karamollaoğlu: “Sayın Cumhurbaşkanı sorunların varlığını pek kabullenmiyor ama insanımız problemlerin varlığını görüyor”

Türkiye’nin çok sayıda sorunla boğuştuğunu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sorunları reddettiğini savunan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı sorunların varlığını pek kabullenmiyor ama insanımız problemlerin varlığını görüyor” derken sorunlara ancak istişareler vasıtasıyla çözüm bulunabileceğini belirtti.  

“Şu anda maalesef denetlenemeyen bir sistemle karşı karşıyayız”

Olası bir erken seçime ilişkin de konuşan Saadet Partisi lideri, önümüzdeki senenin sonunda seçime gidileceğini tahmin ettiğini söyledi. Parlamenter sisteme dönmenin önemini de vurgulayan Karamollaoğlu, “Bugünkü şartlar altında parlamenter sisteme geri dönülmesi, en azından meclisin aktif hale getirilmesi, hem kanun yapma görevini yerine getirmesi hem de hükümeti denetleme imkanına kavuşması yönünden çok büyük önem arz ediyor. Şu anda maalesef denetlenemeyen bir sistemle karşı karşıyayız. Denetlenemeyen yönetim, ülkenin başına çok ciddi sıkıntılar açabilir” dedi.

“Aday neden şimdiden belirlensin?”

Muhalefetin cumhurbaşkanı adayını belirlemesi için önünde zaman olduğunu ve adayın hemen açıklanmasına yönelik baskının suni bir günden yaratma çabası olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Seçim sathı mailine girilir, adaylar belirlenir. Daha fol yok, yumurta yok, adayı niye belirleyelim? Kavganın şimdiden çıkmasını istiyorlar. Böyle bir çalışma dünyanın hiçbir yerinde yok. Diktatörlükler farklı. Rusya’ya giderseniz Putin her zaman aday ve her zaman da seçilir. Bundan dolayı bunu suni görüyorum” diye konuştu.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.