Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Mardin’de Adalet Bakanı’nın katıldığı “Mağdur Hakları” çalıştayına avukatlar dahil edilmedi

Mardin’de Adalet Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün de katıldığı “Mağdur Hakları” çalıştayına avukatlar davet edilmedi. Mardin Barosu Başkanı İsmail Elik, duruma tepki gösterdi.

Adalet Bakanlığı’na bağlı Adli Destek ve Mağdur Hakları Dairesi, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün katılımı ile bugün (8 Ekim) Mardin’de “Mağdur Hakları” çalıştayı düzenledi. Çalıştay gruplarına avukatların dahil edilmemesi Mardin Barosu tarafından tepki ile karşılandı.

Mardin Barosu Başkanı İsmail Elik, cumhuriyet başsavcısının daveti ile çalıştayın açılış toplantısına gittiğini belirterek, “Biz Adalet Bakanı’nın baroyu ziyaretini beklerken, bize ziyaretin adliye içerisindeki baro odasında olacağını söylediler. Gerekçe olarak ise baronun adliye binasından beş dakika uzakta olması ve güvenlik gösterildi. Ama anladığımız kadarıyla güvenlik bürokrasisi bizi bu tür çalışmalardan uzak tutmaya çalışıyor” dedi.

Çalıştaya avukatların davet edilmemesine tepki gösteren Elik, “Çalıştay grup listesine bakıldığında hâkim, savcı, adliye personeli, polis, komiser, astsubay, başçavuş gibi meslek gruplarından kişiler var ama avukat yok. Mağdur haklarının konuşulacağı yerde avukatın olmaması doğal ve mantıklı bir durum değil. Başçavuşun, polisin olduğu ve avukatların olmadığı bir mağdur çalıştayı olur mu?”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.