Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Atık kağıt işçileri polis baskınını ve yaşadıkları sorunları anlattı: “Biz başımızı öne eğip çalışıyorsak valiliğin, belediyenin bize karışmaması gerekir”

İstanbul Valiliği’nin 23 Ağustos’ta, kâğıt toplayıcılığının yasaklanmasına yönelik aldığı kararın ardından atık depolarına polis ve zabıta eşliğinde baskınlar düzenlendi.

İstanbul‘un Ümraniye ilçesine bağlı Esenkent Mahallesi’nde bulunan atık kağıt deposuna düzenlenen baskında depoların kapatılmamasını isteyen kağıt toplayıcılarına çevik kuvvet ekipleri biber gazı ile müdahale etti. Çıkan olaylarda üç işçi tutuklandı.

Ataşehir ve Sancaktepe’de bulunan depolara da zabıta ve polis baskınları oldu.

Atık kağıt işçileri Ahmet Aldemir ve Mahmut Aytar, bugün Medyascope özel yayınında Ufuk Çeri’nin sorularını yanıtladı.

Atık kğıt işçiliği yapan, atanmamış biyoloji öğretmeni Mahmut Aytar, “Yoksulluktan dolayı bu işi yapıyoruz. Uçurumun kenarında tutunacak bir dal elde etmişiz. Biz başımızı öne eğip çalışıyorsak, valiliğin belediyenin bize karışmaması gerekir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.