Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden Can Candan’a destek için sosyal medya kampanyası: “#CanCandanBoğaziçidir, #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz”

Boğaziçi Üniversitesi’ne atanan rektör Naci İnci’nin 16 Temmuz’da henüz rektör vekiliyken görevden aldığı akademisyen Can Candan, bugün (11 Ekim) İnci’nin talimatı ile kampüse alınmadı. 14 yıldır Boğaziçi Üniversitesi’nde ders veren Candan, derslerini kampüste “açık ders” olarak vermeye devam edeceğini, ilk dersini de bugün yapacağını duyurmuştu. Candan, kampüse geldiğinde güvenlik görevlilerinin engellemesi ile karşılaştı.

Can Candan’ın kampüse alınmadığını öğrenen ve her gün rektör atamasına karşı tuttukları nöbet için Güney Meydan’da bulunan akademisyenler, Candan’a destek olmak için kapıya gitti ve protestolarına kapıda devam etti. Çok sayıda polis ve özel güvenlik görevlisi de kampüs kapısına gitti.

Akşama kadar Can Candan’ın okula girişinin engellenmesi kararının geri alınması için kapıda nöbet tutmaya devam eden akademisyenler, akşam saatlerinde de Candan’a destek için bir sosyal medya kampanyası başlattı. Çok sayıda akademisyen, sosyal medya hesaplarından “#CanCandanBoğaziçidir”, “#KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” etiketleri ile paylaşımlarda bulundu.

https://twitter.com/sinanerensu/status/1447624863712219138?s=20
https://twitter.com/gaye_ilhan/status/1447628242333097987?s=20

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.