Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan DİSK’i ziyaret etti: “Asgari ücret vergi dışı bırakılsın ve 5 bin TL olsun”

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, “Bütçe Buluşmaları” kapsamında Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu (DİSK) ziyaret etti.

HDP heyeti, İstanbul-Beşiktaş’ta bulunan DİSK Genel Merkezi’ni ziyaret etti. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Emek Komisyonu’ndan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Şaziye Köse, milletvekilleri Erol Katırcıoğlu ve Oya Ersoy‘un yer aldığı heyeti, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve sendika yöneticileri karşıladı.

Ziyarette konuşan Buldan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) bütçe görüşmelerine değinerek, “İstanbul’da, işçi ve emekçinin en fazla olduğu kentteyiz. Dolayısıyla işçi, emekçi ve kadınların sorunlarını konuşmak, ekonominin düzelebilmesi için neleri birlikte yapabiliriz bunları konuşmak, bütçeye dair taleplerimizi Genel Kurul’da ifade etmeden önce sizlerle ortaklaştırmak, bu konudaki düşüncelerimizi paylaşmak için buradayız” dedi. 

“Asgari ücret vergi dışı bırakılsın”

Bütçe aşamasında asgari ücret meselesinin önemli olduğunu belirten Buldan, “Asgari ücretin vergi dışı bırakılması talebimizi her ortamda ifade etmeye çalışacağız. Çünkü asgari ücret yoksul kesim başta olmak üzere işçinin, emekçinin ve kadınların hayatını olumsuz etkileyen düzeyde. Asgari ücretin vergi dışı bırakılması ve 5 bin TL olması yönündeki teklifimizi hem kamuoyunda hem de Genel Kurul’da paylaşacağız” diye konuştu.

“Faturaların bir kısmı ücretsiz olsun”

Buldan’dan sonra söz alan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, iktidarın politikalarının işçilere bir şey kazandırmadığını belirterek şunları söyledi: “Dünyanın en adaletsiz vergi sistemlerinden biri Türkiye’de. Dolaylı vergiler ve ücretten alınan vergiler bu adaletsizliği oluşturuyor. Ücretler giderek geriliyor. Türkiye’de 13 milyon emekli var ve ücretleri son derece kısıtlı. En düşük emekli ücretinin en az asgari ücret düzeyine çıkarılmasını istiyoruz. Elektrik, su ve doğalgaz gibi temel tüketim maddeleri bir diğer gündem maddemiz. Her ay hepimizin evine dört fatura geliyor ve bunların bir kısmının ücretsiz olması ve vergi kesintilerinin yapılması temel taleplerimizden biri.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.