Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Polonya’nın AB’deki geleceği ne olacak? – Doç. Dr. Çiğdem Nas: “Bundan sonra AB, özellikle AB hukukunu ve antlaşmaları korumak için daha sert önlemlere başvurabilir”

Polonya Anayasa Mahkemesi, Avrupa Birliği (AB) hukukunun belirli konularda ulusal mevzuata üstünlüğü ilkesini reddetti. Bu karar ile birlikte yüksek mahkemenin AB düzenlemelerinin Polonya anayasası ile uyumlu olmadığına hükmetmesi, ülkenin AB’den çıkacağı yönünde bir sinyal olarak algılandı. Ülkede muhalefet, AB yanlısı bir duruş sergilerken iktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi (PiS) ve hükümet çevreleri, yüksek mahkemenin söz konusu kararının Polonya’nın egemenlik hakları ile ilişkili bir durum olduğu yönünde ısrarcı. Polonya’da son dönemde yaşanan gelişmeleri, bu gelişmelerin Polonya’nın AB’deki geleceğini nasıl etkileyebileceğini ve ufukta bir “Polexit” ihtimali olup olmadığını Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi ve İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas ile konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.