Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Millet bahçesine dönüştürülecek Beykoz Çayırı’na cami, büfe, idari tesis ve yeraltı otoparkı inşa edilebilecek

İstanbul’un Beykoz ilçesinde bulunan Beykoz Çayırı‘nın millet bahçesine dönüştürülmesine ilişkin imar planı eylül ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından veto edilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin ekim ayı oturumunda, çayırın millet bahçesine dönüştürülmesine ilişkin plan değişikliği Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) oylarıyla kabul edildi.

AKP’li Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, İBB Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “38 bin metrekare olan Beykoz Çayırı’na dokunulmayacak. Bu imar planı ile 55 bin metrekare ilave yeşil alan yapacağız” dedi.

Medyascope‘un ulaştığı komisyon raporuna göre, Beykoz Çayırı’nın da dahil edileceği millet bahçesine cami, mescit, büfe, geleneksel ürün satış yerleri, idari tesisler ve yeraltı otoparkı inşa edilecek.

“Başkanın iyi niyetine güveniyoruz ama bu plan yürürlükte oldukça yapılaşma riski var”

İmar planı görüşmelerinde söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “Çok ciddi tereddütlerimiz var. Bugün yaşadığımız bazı gerçekler var ve bu tereddütlerimizi daha da arttırıyor. Beykoz Çayırı’nın da içinde olduğu alan millet bahçesi olacak. Millet bahçesi alanında cami, mescit, büfe, geleneksel ürün satış yerleri, idari tesisler ve yeraltı otoparkı yapılabilecek. Plan notlarında bunlar yazıyor. Biz sizin iyi niyetinize güveniyoruz fakat bir iki dönem sonra bunların buraya yapılması önünde hiçbir engel yok” dedi.

“Ağaçları savunacağız”

Beykozlular cumartesi günleri 14.00-16.00 arasında Beykoz Çayırı’nda nöbet tutuyor. Nöbet alanında bulunan Ayşenur, “Konu doğa olduğunda tepki doğmasın diye yumuşak dille göz boyayıcı şeyler anlatıyorlar. Ancak biz yaşadıklarımızdan örnek alan insanlarız. Buradaki ağaçlar hepimizden daha fazla şey gördü. Buradaki ağaçları sonuna kadar savunacağız. Buradaki yapılaşma planına itiraz etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Biz çayırımızdan memnunuz” 

Beykoz Kent Dayanışması‘ndan Vahdettin Özkan, “Beykoz Çayırı bir tarih. Osmanlı’dan kalan, panayırların yapıldığı, insanların nefes aldığı bir yer. Biz çayırımızdan memnunuz. Buraya millet bahçesi yapılması aynı zamanda yapılaşmaya açılması demek. Bunun örnekleri var. Ataşehir Millet Bahçesi olarak belirlenen yerde plan değişikliği gerçekleştirildi. Buraya da aynısının yapılmasını istemiyoruz” dedi.

“Beykoz Çayırımız bugün nasılsa aynı şekilde kalacak”

Beykoz Belediyesi, haberimiz yayımlandıktan sonra Twitter’dan şu paylaşımda bulundu:

“Merhaba sevgili Medyascope. Üzülerek yanlış bilgi sahibi olduğunuzu söylemek isteriz. Beykoz Çayırımız bugün nasılsa aynı şekilde kalacak. Çayırın etrafında kaçak yapılaşma olan ve atıl araziler yeşil alana dönüştürülecek. Doğru bilgi almak isterseniz her zaman buradayız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.