Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

24 Ekim İşçi-Emekçi Mitingi Düzenleme Kurulu üyeleri Medyascope’a konuştu: “İşçi sınıfına saldırıların bu kadar yoğunlaştığı bir dönemde sessiz kalmak değil ses çıkarmak gerekir”

İşçi sendikaları, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri, 24 Ekim’de İstanbul Kartal Meydanı’nda miting düzenleyecek. Miting düzenleme kurulundan Nurseli Gözüaçık ve Okan Karaçam, Medyascope yayınında işçilerin sorunlarını ve 24 Ekim mitingini anlattı.

“İşçi ve emekçiler salgın sürecinde daha da yoksullaştı, güvencesiz çalışmaya itildi”

Türkiye’de işçi ve emekçilerin koronavirüs salgını sürecinde giderek daha da yoksullaştığını, işsiz kaldığını ve güvencesiz çalışmaya itildiğini belirten miting düzenleme kurulu, çağrı metninde “AKP-MHP iktidarı salgın döneminde sermayenin ihtiyaçları doğrultusunda bir dizi saldırıyı devreye soktu. İşçi ve emekçiler geleceksizliğe itilirken sermaye sahipleri bu dönemde kârlarına kâr kattı” ifadelerini kullandı.

Mitingin temel talepleri ise şöyle sıralandı:

  • Madde 25/2 (Kod 29) kaldırılsın
  • Herkese iş ve gelir güvencesi sağlansın
  • Taşeron çalışmak yasaklansın
  • İşyerlerinde taciz, baskı, mobbing son bulsun
  • KHK’lar iptal edilsin
  • Sendikal örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılsın

“İşçi ve emekçileri 24 Ekim’de Kartal Meydanı’na bekliyoruz”

Düzenleme kurulundan Nurseli Gözüaçık ve Okan Karaçam, Medyascope yayınında işçilerin sorunlarını ve 24 Ekim mitingini anlattı.

Mitingin tüm işçileri kapsayabilmesi için çaba harcadıklarını belirten Gözüaçık, “İşçilerin, söz, yetki, karar hakkına sahip olabilmesi için, işçilerin bugüne kadar büyük emeklerle getirdikleri mücadelelerinin bir mitingle birleştirilmesi için ilk adımı atıyoruz. 40 imzacı kurum var. Önemli olan bunun bir ilk adım olması” dedi.

Sermaye ve devletin işçilere yönelik saldırı halinde olduğunu belirten Karaçam da şöyle konuştu: “Bu miting direnişte olan işçilerin yan yana gelerek emekten yana tüm kurumlara çağrısıyla oldu. Kolektif bir şekilde miting süreci örgütleniyor. Dağıtılan bildirileri işçi ve emekçiler dikkatli okuyor. Bugünkü ekonomik krizin yarattığı sorunlar karşımıza çıkıyor. Bu mitingi örgütlemek bir ihtiyaç. İşçi sınıfına saldırıların bu kadar yoğunlaştığı bir dönemde sessiz kalmak değil, ses çıkarmak gerekir Emeğimiz ve özgürlüğümüz için 24 Ekim’de Kartal Meydanı’nda buluşuyoruz.  İşçi ve emekçileri neşesiyle, coşkusuyla ve öfkesiyle Kartal Meydanı’na bekliyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.