Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AB’nin Türkiye raporu: “Türkiye’de demokratik kurumların işleyişindeki ciddi gerilemenin, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle özdeşleştirilmesi dikkat çekici” – Nilgün Arısan Eralp ile söyleşi

Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) Direktörü Nilgün Arısan Eralp, Avrupa Birliği’nin (AB) yürütme organı Avrupa Komisyonu’nun yayımladığı Türkiye’nin AB katılım sürecindeki uyum düzeyini değerlendiren raporunu ve ABD, Almanya ve Fransa dahil 10 ülkenin Ankara büyükelçilerinin Türkiye’nin iş insanı Osman Kavala’dan başlayarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarını yerine getirmesi çağrısı içeren bildirisini değerlendirdi. Eralp Arısan, Türkiye’de demokrasi, insan hakları, demokratik kurumların işleyişi, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı alanlarındaki gerilemeyi tespit eden Avrupa Komisyonu raporu ile büyükelçilerin Türkiye’nin kurucu üyesi olduğu Avrupa Konseyi’ne karşı yükümlülüklerini yerine getirmeye çağıran bildirisinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Arısan Eralp, söz konusu alanlardaki gerilemenin ekonomiye getireceği ekstra olumsuzluklara da dikkat çekti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.