Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul-Mecidiyeköy Meydanı yenilendi – İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu: “‘Hayat buradan değişmeli’ diye konuşmuştuk, nasip oldu, gördük”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yenilenen Mecidiyeköy Meydanı’nda incelemelerde bulundu. İmamoğlu’na Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin eşlik etti.

Toplam inşaat alanının 7 bin 800 metrekare olduğu Mecidiyeköy Meydanı’nın 2 bin 500 metrekarelik bölümünde yeşil alan bulunuyor. Meydan düzenlemesi için alana 63 tane ağaç da dikildi. Meydanda, İstanbul Kitapçısı, Mecidiyeköy Sanat ve ücretsiz kitap okuma imkânı sağlayan Ödünç Kütüphanesi de bulunuyor.

İmamoğlu meydandaki kültür-sanat mekanlarını gezdi

Seçim döneminde “Hayat buradan değişmeli” dediğini hatırlatan İmamoğlu, bunun gerekçesini şöyle anlattı: “Seçim döneminde sabahın çok erken bir vaktinde metrobüsle buraya gelmeyi tercih ettik. İndik. İndiğimiz an itibarıyla, buradaki nüfusun yaşam alanlarının ne kadar kaos içinde olduğunu, seyyar satıcılar, arabalar, birtakım emniyet güçlerimizin vasıtaları parklanmış vs… Gerçekten insanı ürküten bir alan. Ta o gün, ‘Hayat buradan değişmeli’ diye arkadaşlarımızla konuşmuştuk. Nasip oldu, gördük.”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, İstanbul dışına yaptığı ziyaretleri eleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, ismini anmadan yanıt verdi. “Bazı siyasiler yorum yaparken çok dikkatli olsunlar” diyen İmamoğlu, şunları söyledi:

“Beni eleştiren bazı siyasi partiler var. Görüyorum, duyuyorum. Benim de kurumuma, İstanbulluya hizmet etmiş bir insan adına Gümüşhane’de bir okul yaptırıyorum. Ve o kişi (koronavirüs nedeniyle yaşamını yitiren İBB şirketi İSTAÇ’ın eski genel müdürü Mustafa Canlı), üç dönem MHP adına Gümüşhane Belediye Başkanlığı yaptı. Gümüşhane’de, MHP adına belediye başkanlığı yapmış, İBB’ye de 1,5 sene hizmet yapmış bir insanın adına, manevi bir hizmeti yaptıktan sonra benim oraya niye gittiğimi sorgulayacağına, bana bir tebrik telefonu açsaydı kıymetli genel başkan, mutlu olurdum. Bu bilgiyi, bu detayı kendilerine ulaştırayım. Bu şekilde daha adaletli düşünmelerini tavsiye ediyorum. Bizim genel başkanımızla olan diyaloğumuz, irtibatımız güçlenerek devam edecektir.”

İmamoğlu, Taksim Meydanı düzenlemesindeki son durum sorulduğunda, yarışma ile belirlenen projenin kurul onayını beklerken Gezi Parkı’nın İBB’den alınıp Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildiğini hatırlattı. Alınan bu kararın yanlış olduğunu vurgulayan İmamoğlu, şöyle devam etti:

“Sayın valimizin de olduğu gezide, bu meydanın artık bir düzene girmesi, İstanbul’un kalbi olarak güzel bir biçime kavuşmasıyla ilgili fikir birliğine vardık. Hukuki tartışma sürerken ‘Taksim Meydanı’yla ilgili Gezi Parkı’nın süreci ayrı devam etsin ama önündeki otelle aradaki kalan, şu an ne yazık ki beton görüntüsünde olan alanın tasarımını ayrı getirin, bunu kurulda ayrıca görüşelim’ dediler. Biz de o tasarımı, 5 Ekim itibarıyla sunduk, kuruldan onay bekliyoruz. 29 Ekim’deki açılıştan önce bize bu müjdeyi verirlerse, biz de Taksim’in en azından o beton görüntülü alanıyla ilgili müjdemizi İstanbullular ile paylaşmak istiyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.