Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Gökkuşağı Bülteni (90): Pozitif-iz Derneği’nden Önder Bora ile “HIV Test ve Tanı Sürecini Kolaylaştırma Projesi”

Gökkuşağı Bülteni’nde bu hafta, Pozitifiz-İz Derneği’nden Önder Bora ile “HIV Test ve Tanı Sürecini Kolaylaştırma Projesi”ni konuştuk.

Editör: Gamze Elvan / Prodüktör: Pirsucan Ergen

Reji: Meryem Melek Köse, Özge Elvan

Türk Tabipleri Birliği Sağlık Bakanlığı’ndan, rahim ağzı kanserinden koruyan HPV aşılarının ulusal aşı takvimine eklenmesini talep etti.

Türkiye’deki ilk vegan ve kapsayıcı dizi “1+1 Pandemi”nin ilk üç bölümü YouTube’da yayınlandı.

İFSAK bünyesindeki fotoğraf gruplarından Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Grubu’nun sergisi “inşa: toplumsal/cinsiyet/mekân/beden”, İstanbul-Beyoğlu’ndaki İFSAK Galeri’de açıldı. Muhabirimiz Semanur Kızılarslan, Gülbin Özdamar Akarçay ve Zeynep Erdoğan’la sergiyi konuştu.

Heykeltıraş Hülya Duru’nun kadınları konu aldığı ilk kişisel sergisi İstanbul-Kadıköy’de sanatseverlerle buluştu. 14 Ekim’de açılan sergi 26 Ekim’e kadar ziyaret edilebilecek.10 tane kadın heykelinin yer aldığı sergi kadınların toplumda sıkıştırıldığı alanlara ve susturulmaya çalışılmasına itirazı simgeliyor.

Mamut Art Project’in dokuzuncu edisyonu eş zamanlı olarak çevrimiçi ve İstanbul Yapı Kredi  bomontiada’da yüz yüze açıldı. Birbirinden farklı tekniklerin ve malzemelerin kullanıldığı sergide, kadın orgazmı, cinsiyetsiz bedenler ve trans deneyimleri ele alan kuir eserler var.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.