Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Basketbol Şampiyonlar Ligi dördüncü haftasında Tofaş, Strasbourg deplasmanında kazandı – 7DAYS EuroCup ikinci haftasında parkeden Frutti Extra Bursaspor galip, Türk Telekom mağlup ayrıldı

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi (BCL) 2021-2022 sezonunda dördüncü hafta, 25-27 Ekim Pazartesi, Salı ve Çarşamba oynanan sekiz maçla sona erdi. Üç temsilcimizin sahaya çıktığı haftada Tofaş kazanırken Galatasaray NEF ve Pınar Karşıyaka, ilk mağlubiyetlerini yaşadı.

Temsilcilerimizden üçte bir

Gösterdiği performansla BCL’nin şampiyonluk adaylarından biri haline gelen Galatasaray NEF, mutlak galibiyete ihtiyacı olan PAOK Mateco’ya deplasmanda 81-74 mağlup oldu. İlk devrede karşılıklı serilere sahne olan maçta temsilcimiz, 30 üçlük denemesinde sekiz isabet bulabilirken PAOK 16 üçlük isabeti yakaladı. DeVaughn Akoon-Purcell 21 sayı, 7 ribaund ile bir kez daha ışıkları üzerinde topladı.

Akoon-Purcell’den açık sahada harika hücum:

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin resmi güç sıralamasına göre sezon başından beri zirvede yer alan Pınar Karşıyaka, İzmir’de İspanyol temsilcisi BAXI Manresa’ya 67-72 mağlup oldu. 10 farklı kişinin skor bulduğu rakibi karşısında yalnızca dört üçlük isabeti bulan temsilcimiz, Bonzie Colson’ın 3/15 saha içi isabetiyle 8 sayıda kaldığı, Michael Roll’un 6 top kaybı yaptığı maçta sahadan galibiyetle ayrılamadı. Ancak takımın oldukça formsuz bir akşamda dahi disiplinli bir takıma karşı maçı kazanabilecek noktaya gelmesi takımın potansiyeline işaret ediyor.

Tony Taylor’ın smacı:

 

Tofaş, kağıt üstünde oldukça zor gözüken bir maçta, Fransa’da SIG Strasbourg’u 74-76 mağlup ederek dördüncü haftayı galibiyetle kapayan tek temsilcimiz oldu. F Grubu’nda rakibine ilk mağlubiyetini yaşatan Tofaş’ta Paco Cruz, 23 sayı, 3 ribaund, 5 asist ile galibiyetin mimarı oldu.

Paco Cruz’un performansından kesitler:

FIBA Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde dördüncü haftada oynanan diğer beş maçın sonuçları şu şekilde oldu:

·       Kalev / Cramo 85 – 87 FILOU Oostende

·       ERA Nymburk 86 – 82 Igokea

·       MHP Riesen Ludwigsburg 80-69 Lenovo Tenerife

·       Stal Ostrow 76-65 Hapoel Jerusalem

·       Dinamo Sassari 79-87 Prometey

Bu sonuçların ardından BCL’de Pınar Karşıyaka B Grubu’nda ikinci, Galatasaray NEF E Grubu’nda, Tofaş ise F Grubu’nda birinci sırada yer alıyor. Tüm gruplarda sıralamalar için:

https://www.championsleague.basketball/21-22/groups

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin beşinci haftasında sekiz karşılaşma oynanacak. Beşiktaş Icrypex 2 Kasım Salı günü saat 20.00’de Rytas Vilnius’u, Darüşşafaka 3 Kasım Çarşamba saat 20.00’de Happy Casa Brindisi’yi ağırlayacak.

Frutti Extra Bursaspor, 7DAYS EuroCup’ta ilk galibiyetini aldı

7DAYS EuroCup’ta 2021-2022 sezonunun ikinci haftası geride kaldı.

B Grubu’nda mücadele eden Frutti Extra Bursaspor, ING Basketbol Süper Ligi’ndeki Fenerbahçe Beko galibiyetinin ardından İtalya’da Umana Reyer Venice’i 62-70 mağlup ederek EuroCup’ta ilk galibiyetini aldı. İkinci devrede rakibine yalnızca 17 sayı şansı tanıyan Bursaspor’da Derek Needham’ın dört üçlükle 18 sayı, 4 asist ve Allerik Freeman’ın 17 sayılık performanslarına ilaveten Egemen Güven, 10 sayı ile kritik katkı sağladı.

Umana Reyer Venice – Frutti Extra Bursaspor karşılaşmasının özeti:

A Grubu’nda yer alan temsilcimiz Türk Telekom, deplasmanda Zeljko Obradovic’in takımı Partizan NIS’e 85-59 mağlup oldu. İkinci haftada ilk mağlubiyetini yaşayan Türk Telekom’da JaJuan Johnson ve Aaron Harrison’ın toplamda 27 sayısı mağlubiyeti önlemeye yeterli olmazken Partizan’da Kevin Punter, 19 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Partizan NIS – Türk Telekom karşılaşmasının özeti:

 7DAYS EuroCup’ta ikinci haftanın ardından A ve B gruplarında sıralamalar:

EuroCup’ın üçüncü haftasında, Türk Telekom 2 Kasım Salı günü saat 19.00’da Slask Wroclaw’ı, Frutti Extra Bursaspor ise 3 Kasım Çarşamba günü saat 19.00’da Cedevita Olimpija Ljubljana’yı ağırlayacak.

Yazan: Sedat Efekan Özener

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.