Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (2 Kasım 2021): Mehmet Özdağ ile doğalgaza yüzde 48 zam, BM İklim Zirvesi’nde ormanları koruma kararı, Ali Macit ile bin yeni taksi kurası

Medyascope’un sabah haberleri bülteni Gündem’de bugün, elektrik üreten santrallerin kullandığı doğalgaza yüzde 47, sanayide kullanılan doğalgaza ise yüzde 48 oranlarında yapılan zammı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, (TMMOB) Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Özdağ yorumladı. Konutta doğalgaz kullanımına zam gelmese de, Özdağ’a göre bu zamlar günlük hayatımızın her alanına yakıcı şekilde yansıyacak. (02:07 – 17:01)

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen COP26 Zirvesi’nde önemli bir karar alındı. 100’den fazla ülkenin lideri, 2030 yılına kadar orman kaybını ve arazi bozulmasını durdurmayı ve bu durumu tersine çevirmeyi taahhüt etti. Medyascope muhabiri Doğu Eroğlu, zirveyi Glasgow’da takip ediyor. (17:07 – 23:17)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin teklifiyle eylül ayındaki Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında kabul edilen 750 minibüs ve 250 dolmuşun taksiye dönüştürülme süreci başlıyor. Bugün yapılacak kura çekimini, kurayı takip eden Medyascope muhabiri Ali Macit aktardı. (24:41 – 26:22)

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.