Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

TÜGVA İzmir İl Temsilcisi Ali Köspeten’in referans olduğu dört kişiden ikisi cumhuriyet savcısı, biri hâkim, biri kaymakam olarak görevde

Türkiye Gençlik Vakfı‘na (TÜGVA) ilişkin sızdırılan, TÜGVA Genel Başkanı Enes Eminoğlu’nun “İçeriden biri sızdırmış” dediği, eski TÜGVA Yöneticisi Tamer Özsoy’un da doğruladığı çeşitli devlet kurumlarına yapılan atamalarla ilgili “Genel Başvuru Listesi” adını taşıyan belgelerde “Ali Köspeten” ismi referans bölümünde sıklıkla geçiyor. 

Sorduğumuz sözlü ve yazılı sorulara yanıt vermeyen Köspeten, listelerde TÜGVA İzmir İl Temsilcisi olarak geçiyor. Ayrıca Köspeten’in LinkedIn isimli internet sitesindeki profilinde de “Gönüllü Deneyimler” bölümünde, üç yıl dört ay TÜGVA İzmir İl Temsilcisi olarak görevde bulunduğu yazıyor.

Listede yer alan ve Köspeten’in referans olduğu belirtilen bazı isimler ve şu anda bulundukları makamlar şöyle:

1- Belgelerdeki “Genel Başvuru Listesi” adlı dokümanda Metin Gülseren isimli kişinin, adli hâkimlik için başvuruda bulunduğu ve Ali Köspeten’in de kendisine TÜGVA İzmir İl Temsilcisi sıfatı ile referans olduğu yazıyor.

Metin Gülseren, 16 Ekim 2018 tarihli Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Kur’a Kararnamesi ile Denizli Cumhuriyet Savcılığı’na atandı. 

2- Listede Ali Köspeten’in referans olduğu yazılan bir başka isim ise Muhsin Kadir Yılmaz. 

Yılmaz, şu anda Osmaniye Adliyesi’nde hâkim.

3 – Listede bulunan Berker Çırak‘ın da TÜGVA İzmir İl Temsilcisi Ali Köspeten referansıyla kaymakamlık için başvuruda bulunduğu belirtiliyor.

Çırak, şu anda Adana’nın Aladağ ilçesinde kaymakamlık makamında çalışıyor.

4 – Listede Ali Köspeten referansıyla kaymakamlık başvurusunda bulunduğu belirtilen bir diğer isim de İsa Tanalı.

Tanalı ise şu anda Balıkesir Adliyesi’nde cumhuriyet savcısı olarak görev yapıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.