Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Taliban, Afganistan’da döviz kullanımını yasakladı

Taliban, Afganistan’da döviz kullanımını tamamen yasakladı. Taliban sözcüsü, alınan bu yasağı ihlal edenler hakkında yasal işlem düzenleneceğini duyurdu.

Taliban’ın yönetimi ele geçirmesiyle birlikte birçok değişimin yaşandığı Afganistan’da, bir yasak daha yürürlüğe kondu. Taliban, ülkede döviz kullanımı tamamen yasaklandı.

Bu sürpriz hamle Afganistan’ın Kabil’de bulunan en büyük askeri hastanesine düzenlenen silahlı saldırı sonucu 25 kişinin hayatını kaybetmesi ve 50’den fazla kişinin yaralanması sonrasında duyuruldu. 

Zabihullah Mücahit

Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit gazetecilere verdiği demeçte, “Ülkenin ekonomik durumu ve ulusal çıkarları doğrultusunda tüm Afganlar her alışverişlerinde Afgan para birimini kullanmak zorundalar” dedi. Sözcü, döviz yasağını ihlal edenler hakkında yasal işlem düzenleneceğini duyurdu.

Afganistan’daki marketlerinde dolar kullanımı çok yaygın. Sınır bölgelerde ise Pakistan gibi komşu ülkelerin paraları yaygın olarak kullanılıyor. 

ABD liderliğindeki güçlerin ve birçok uluslararası bağışçının ayrılması, ülkeyi kamu harcamalarının dörtte üçünü finanse eden hibelerden mahrum bıraktı.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Sema Kahriman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.