Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (5 Kasım 2021): Asgari ücrete CHP’nin önerisi, kömürden çıkış, yeni kovid ilacı

Medyascope’un sabah haberleri bülteni Gündem’de bu sabah CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, asgari ücret tartışmalarını yorumladı ve CHP’nin önerilerini anlattı. CHP bugün 81 ilde eşzamanlı olarak asgari ücretle ilgili açıklama yapacak. (01:44 – 15:20)

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi kapsamında İskoçya’nın Glasgow kentinde düzenlenen COP26’nın ilk beş günü geride kaldı. Türkiye, kömürden çıkış taahhüdü veren 46 ülke arasında yer almadı. Glasgow’da zirveyi takip eden Medyascope muhabiri Doğu Eroğlu, izlenimlerini aktardı.

İngiltere, Kovid-19 tedavisi için kullanılacak Molnupiravir ilacına onay verdi. İlaç, teşhis konulan ve kırılgan durumdaki hastalara günde iki kez verilecek. Molnupiravir’in virüsün genetik kodunu zedeleyerek çoğalmasını engelleyeceği öngörülüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.